"JİTEM Diye Bir Şey Yok" - Son Dakika
Güncel

"JİTEM Diye Bir Şey Yok"

"JİTEM Diye Bir Şey Yok"

Veli Küçük, Ergenekon davasında JİTEM'in olmadığını iddia etti.

16.08.2012 19:06  Güncelleme: 21:24

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen; 65'i tutuklu, 273 sanıklı Ergenekon davasının 221. duruşması, emekli Astsubay Hüseyin Oğuz'un tanık olarak dinlenmesinin ardından sona erdi.

JİTEM'in kurucusu olarak bilinen ve suikast sonucu ölüdürülen Cem Ersever'in, öldürülmeden önce mahkemeye gidip her şeyi anlatmaya karar verdiğini belirteren tanık Hüseyin Oğuz, şöyle konuştu:

"Onun Ankara'ya gideceğini ancak en yakınları, dostları, sırdaşları bilebilir. JİTEM'dekiler illegal hareket ettikleri için birbirlerini kontrol ederler. Kimse itirafta bulunmasın diye faili meçhul cinayetlerde cesetlerin üstüne, cinayet kolayca çözülmesin diye, 'ajan provakatörün sonu budur' gibi yazılar yazıyorlardı"

Oğuz'un ifadesinin alınmasının ardından söz alan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ise JİTEM'in varlığını inkar etti. Küçük, şunları söyledi:

"Ben jandarma istihbarat grup komutanlığı görevini yaptım. Bütün jandarma istihbarat birimleri, Edirne'den Hakkari'ye, bana bağlıydı. JİTEM diye bir şey yok. O sayılan kişiler zaten benim adıma jandarma istihbaratta çalışan kişilerdi, JİTEM değildi. Bu ordu, bu jandarma hepimizin, gayriresmiymiş gibi göstermeyelim"

Aynı davada yargılanan ve kendisinden ele geçirilen 1989-1991 tarihlerine ait dokümanlarda JİTEM adı geçen emekli albay Arif Doğan'sa ifadesinde 'JİTEM'i kendisinin kurduğunu, sonra da Veli Küçük'e devrettiğini' itiraf etmişti.

Duruşma, 17 Ağustos saat 09.00'a ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'JİTEM Diye Bir Şey Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement