Kablo Hırsızlığı Beldeyi İnternetsiz Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Kablo Hırsızlığı Beldeyi İnternetsiz Bıraktı

Kablo Hırsızlığı Beldeyi İnternetsiz Bıraktı

Van'ın Sağmalı beldesi, hırsızların internet kablolarını çalmasıyla yaklaşık 1 yıldır internetsiz kalırken, vatandaşlar kabloların yeniden döşenmesini istiyor

22.08.2013 11:39

CEMAL AŞAN - Özalp ilçesi Sağmalı beldesinde yaşanan kablo hırsızlığı, beldeyi internetsiz bıraktı.

İlçeye 55 kilometre mesafede bulunan 6 binin üzerinde nüfusa sahip Sağmalı beldesinin sakinleri, hırsızların yaklaşık bir yıl önce çaldığı internet kabloları nedeniyle beldedeki PTT şubesinden hizmet alamıyor.

Bu nedenle belde sakinleri, emekli ve yaşlılık aylığı, öğrenci parası gibi işlemler için 55 kilometre uzaklıktaki Özalp'e gitmek zorunda kalıyor. Yaşadıkları sıkıntıları Van'daki ilgili kurumlara ilettiklerini bildiren belde sakinleri, bu soruna bir çare bulunmasını istiyor.

Sağmalı beldesi Merkez Mahallesi Muhtarı Mustafa Günçiçek, yaşadıkları sorundan dolayı defalarca Van'daki kurum amirleriyle görüştüklerini ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen sorunun giderilmediğini açıkladı.

Beldede bulunan PTT şubesinin de internet olmadığından dolayı hizmet veremediğini anlatan Günçiçek, "11 ay geçmesine rağmen internet sıkıntımız giderilmedi. Burası 100 hanelik küçük bir yerleşim birimi değil. 5-6 bin nüfusu olan bir belde. Çok mağdur durumdayız. Sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz. Burada PTT de internet olmadığı için hizmet veremiyor. Bu beldeye bağlı 42 köyde yaşayan emekliler, yaşlılar, öğrenci aylığı alan vatandaşlar, maaşlarını alabilmek için ilçeye gitmek zorunda kalıyor. Ancak ilçedeki şubenin de yetersiz olmasından dolayı yoğunluk yaşanıyor ve çoğu zaman işlemlerini yapamadan geri geliyorlar" diye konuştu.

Hasta olduğu için ilçeye gidemeyen yaşlı vatandaşların da uzun zamandır maaş alamadıkları için mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Günçiçek, yetkililerden yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi konusunda duyarlılık beklediklerini kaydetti.

2010 yılında gerekli teminatı yatırarak beldede PTT acenteliği açtığını belirten Halil Menteş ise geçen yıl kesilen internetlerinin hala bağlanmadığını bildirdi.

İnternet olmamasından dolayı vatandaşlara hizmet veremediklerini bildiren Menteş, "Defalarca konuyu iletmemize rağmen sıkıntılarımız giderilmedi. Burada binlerce insan mağdur edilmiş durumda. Herkes ilçeye giderek maaşlarını alamıyor. Biz burada PTT'nin her türlü hizmetini veriyorduk. Yetkililer sıkıntıları gidermek yerine bizi suçlu gösterdiler. Kablolar çalındığı için hizmetin aksadığını bildirerek bunun cezasını bize kestiler" dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Telekom Van İl Müdürlüğü yetkilileri de, beldenin sokaklarından geçen internet kablolarının çalındığını, belde ile ilgili yapılacak çalışmaların ihalesinin tamamlandığını belirterek, bir hafta içerisinde beldeye tekrar internet hizmeti verileceğini bildirdi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kablo Hırsızlığı Beldeyi İnternetsiz Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement