Kadın Cinayetleri, Muğla'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayetleri, Muğla'da Protesto Edildi

Kadın Cinayetleri, Muğla\'da Protesto Edildi

Muğla Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, cinayete kurban giden kadınların resimlerinin bulunduğu dövizler taşıyarak protesto gerçekleştirdi.

19.12.2013 15:20

Muğla'da, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etti.

Muğla Adliyesi önünde toplanan platform üyeleri, "Kadın cinayetlerini durduracağız", "Cinayetlerden devlet sorumludur", "Devlet koruyor, erkek vuruyor" şeklinde slogan attı.

Platformun Muğla temsilcisi Sanem Deniz Kural, burada yaptığı açıklamada, kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Boşanmak istediği kocası tarafından 13 Eylül'de öldürülen Sedef Berberoğlu'na adalet için toplandıklarını ifade eden Kural, "Bugün çok acılı ve öfkeliyiz. Sedef kardeşimiz defalarca canını kurtarmaya çalıştı ama altıncı denemede kocası tarafından öldürüldü. Sedef, defalarca polise ve savcılığa şikayette bulundu. Hakkında koruma kararı çıkarılan Sedef kardeşimiz, korunamadığı için öldürüldü" dedi.

Platform üyesi Sevda Irmak ise bu yıl 212 kadının erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Sadece kasım ayında 23 kadının öldürüldüğünü belirten Irmak, şöyle konuştu:

"Son 24 saat içerisinde 4 kadın kardeşimizi daha kaybettik. Bu rakamlar ülkemizde kadınların içinde bulunduğu çıkmazı ortaya koymaya yetiyor. Kadınların güvenli şekilde yaşayacağı bir ülke istiyoruz. Sedef kardeşimiz için adalet talep ederken, savcılardan ve hakimlerden kadın cinayetlerinde örnek kararları uygulamalarını istiyoruz. Kadın katillerine verilen ceza indirimlerinin durdurulmasını istiyoruz."

Sedef Berberoğlunun annesi Gülender Kan ise göz yaşları içinde yaptığı konuşmada, damadının altıncı denemesinde kızını öldürdüğünü söyledi. Damadının daha önce de kendisine ve kızına şiddet uyguladığını ifade eden Kan, "Damadım birçok kez öldürme teşebbüsünde bulundu. Bütün olanları polise ve savcıya anlattık. Evimizin kapısında kızımı ve beni bıçaklamaya kalkıştı ama kimse bize inanmadı. Kızımı koruyamadılar ve öldürüldü. 3 aydır çiğerim yanıyor" diye konuştu.

Protestoya, öldürülen Sedef Berberoğlu'nun yakınları ile platformun İzmir ve Aydın'dan gelen temsilcileri de katıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayetleri, Muğla'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement