Kalp ve Damar Hastalıkları Tedavisinde Yardımcı Meslek Elemanı - Son Dakika
Güncel

Kalp ve Damar Hastalıkları Tedavisinde Yardımcı Meslek Elemanı

Kalp ve Damar Hastalıkları Tedavisinde Yardımcı Meslek Elemanı

Üsküdar Üniversitesi Perfüzyon Teknikerliği ön lisans bölümü ile sağlık sektörüne yeni meslek elemanları katmaya devam ediyor.

27.09.2013 11:33

Kalp ve damar hastalıkları tedavisinde yardımcı meslek elemanı: Perfüzyon Teknikeri

Üsküdar Üniversitesi Perfüzyon Teknikerliği ön lisans bölümü ile sağlık sektörüne yeni meslek elemanları katmaya devam ediyor.

Günümüzde kalp ve damar hastalıklarından kaynaklı ölümler ilk sıralarda yer alıyor. Üsküdar Üniversitesi "Perfüzyon Teknikeri" programı ile kalp ve damar cerrahisi ameliyatlarında yerini almış kalp, akciğer pompası ve kalp-akciğer destek cihazlarının uygulanmasında kalp cerrahına ameliyathane şartlarında yardımcı olacak, yardımcı meslek elemanları yetiştirmek amacıya kuruldu.

Perfüzyon Teknikerlerinin görevleri arasında kalp ameliyatlarında, kalp- akciğer makinesini kurup ameliyat süresince makine yardımı ile kan dolaşımının devamını sağlamak, karaciğer nakli sırasında dolaşımı sağlayan makineyi, diyaliz makinesini kurmak ve çalıştırmak gibi görevler yer amaktadır. Perfüzyonistler, cerrah ve anesteziste ameliyat sırasında veya gereksinim halinde post-operatif dönemde her türlü yardımı yapmak, sistem hazırlamak, kullanmak ve heran ECC gerektirebilecek müdahalelerde ameliyathanede stand-by beklemek ile yükümlüdürler.

Öğretim dili, Türkçe olan Üsküdar Üniversitesi "Perfüzyon Teknikeri" programı 2 yıl sürelidir. İki yıllık eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrenciler Ön Lisans Diploması alma hakkına sahiptirler. Program sonrasında Perfüzyon Teknikerleri, özel ve resmi hastanelerde çalışma olanağı bulabilirler. Ayrıca üniversitelerde yurtiçi ve yurtdışı destekli yapılan bilimsel araştırmalarda perfüzyon teknikeri olarak çalışma imkanına da sahiptirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kalp ve Damar Hastalıkları Tedavisinde Yardımcı Meslek Elemanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement