Kanadalı Müslümanlardan Başbakan Harper'a "İftira ve Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Kanadalı Müslümanlardan Başbakan Harper'a "İftira ve Hakaret" Davası

Kanadalı Müslümanlardan Başbakan Harper\'a "İftira ve Hakaret" Davası

Kanadalı Müslümanlar, Başbakan Harper'ı eleştiren açıklamalarının ardından sözcü tarafından yapılan ''Hamas gibi terörist bir örgütle bağları belgelenmiş bir örgüt'' suçlamasının ''iftira, kasıt ve hakaret'' içerdiği gerekçesiyle mahkemeye gitti.

28.01.2014 21:10

OTTAWA – (AA) Kanadalı Müslümanlar Ulusal Konseyi, Başbakanlık Sözcüsü Jason MacDonald'ın kendilerine yönelik  "Hamas gibi terörist bir örgütle bağları belgelenmiş bir örgüt" suçlamasının "iftira, kasıt ve hakaret" içerdiğini belirterek Başbakan Stephen Joseph Harper'ı kendilerinden özür dilemeye davet etti.

Ontario Yüksek Adalet Mahkemesi'ne iftira davası açan Kanadalı Müslümanlar Ulusal Konseyi İcra Direktörü İhsan Gardee, beraberinde STK yöneticileri ve toplum liderleri olduğu halde Ottawa'daki Federal Parlamento binasında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Harper'ın geçen hafta gerçekleştirdiği İsrail, Filistin ve Ürdün gezisinin resmi delegasyonuna Yahudi din adamlarını da dahil etmesini eleştirdikleri açıklamaya, Başbakanlık Basın Sözcüsü Jason MacDonald'ın verdiği yanıtı eleştiren İhsan Gardee, bunun için Harper ve sözcüsünün özür dilemesini istedi.

Harper'ın Sözcüsü Jason MacDonald'ın konuyla ilgili açıklamasında, "Hamas gibi terörist bir örgütle bağları belgelenmiş bir örgütün eleştirisini ciddiye alacak değiliz" ifadesi kullandığını hatırlatan Gardee, "MacDonald'ın açıklamalarında kullandığı her kelimeden Harper da sorumludur" diyerek, Ontario Yüksek Adalet Mahkemesi'ne iftira davası açtıklarını hatırlattı.

Başbakan'ın bir kararını, anayasal hakları olan ifade özgürlüğü kapsamında eleştirdiklerini hatırlatan Gardee, kendilerine karşı kullanılan ifadelerin ise "iftira, kasıt, hakaret ve kuruluşlarını toplum içinde küçük düşürme maksatlı" olduğunu kaydetti.

Mahkemeye açtıkları davada, kendilerinin 14 yıldır insan hakları ve sivil özgürlükler konusunda Kanada toplumu ve Müslümanlara hizmet verdiklerini ifade eden İhsan Gardee, bir NGO olarak bugüne kadar da hiçbir partizan çalışmanın içinde olmadıklarını belirtti.

İhsan Gardee'nin basın toplantısına aralarında Kanada Sivil Özgürlükler Derneği ve Kanada Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği başkanlarının da bulunduğu 6 kuruluş katıldı. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanadalı Müslümanlardan Başbakan Harper'a 'İftira ve Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement