Kapadokya Havalimanı'nda Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Kapadokya Havalimanı'nda Yangın Tatbikatı

Kapadokya Havalimanı\'nda Yangın Tatbikatı

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda uçak kazası ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

05.10.2012 10:42  Güncelleme: 10:41

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda uçak kazası ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 50 kişilik bir ekibin görev aldığı tatbikatta, senaryo gereği düşen bir uçaktaki yangın söndürülerek yaralılar UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi yakınlarında bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta; Kapadokya Havalimanı ARFF ekipleri, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşan toplam 50 kişi görev aldı.

Kapadokya Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit, Gülşehir İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çoşkun ve Jandarma Komutanı Jan. Başçavuş Salih Bulut'un da izlediği tatbikatta, senaryo gereği XYZ Havayollarına ait A-319 tipindeki İstanbul-Nevşehir seferini yapan yolcu uçağı iniş esnasında pistten çıktı. Maket uçağın pistten çıkması sonrasında çıkan yangın ile birlikte havalimanında alarm verildi. Alarmın ardından olay yerine gelen Havalimanı ARFF ve Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaparken, olay yerine gelen İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE ekipleri uçak enkazındaki yaralıları patlama tehlikesine karşı olay yerinden uzaklaştırdı. Yangın kısa sürede söndürülürken, UMKE ekipleri de ilk müdahaleyi yaptığı yaralıları sağlık kuruluşlarına yönlendirdi.

Daha sonra havalimanında yaklaşık 45 dakika süren tatbikata katılan personele ikramda bulunuldu.

Kapadokya Nevşehir Havalimanı Baş Müdürü Ali Şerit, yaptığı açıklamada, her yıl rutin olarak yaptıkları uçak kazası ve yangın tatbikatını bu yıl ilk kez gece gerçekleştirdiklerini söyledi. Şerit, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek görev alan personele teşekkür etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kapadokya Havalimanı'nda Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement