Kar Tanesi Anne Nemutlu'nun Omzuna Kondu - Son Dakika
Güncel

Kar Tanesi Anne Nemutlu'nun Omzuna Kondu

Kar Tanesi Anne Nemutlu\'nun Omzuna Kondu

Erzurum'un antrenman yaparken geçirdiği kazada ölen Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanının 5'inci duruşması yapıldı.

23.05.2013 16:53  Güncelleme: 09:44

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde geçen yıl antrenman yaparken geçirdiği kazada ölen 17 yaşındaki Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanının 5'inci duruşması yapıldı. Erzurum'daki duruşmaya her seferinde katılan anne Nemutlu'nun kızının ölümümün ardından sol omzuna yaptırdığı kartanesi dövmesi dikkat çekti.

Konaklı Kayak Merkezindeki Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken tahta kar perdelere çarparak öldü. Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3- 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Nemutlu ailesinin itirazı üzerine TKF Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan hakkında da aynı suçtan dava açıldı.

Bugün Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan 5'inci duruşmada Nemutlu çifti, sanık Ebubekir Urhan ile avukatlar hazır bulundu. Anne Ayşe Elerman Nemutlu, dosyada karşı tarafın dinlenen tanıklarının sanık olduğunu anımsatarak, mimar ve inşaat mühendisi bilirkişi atanmasını istedi. Anne Nemutlu, kızının öldüğü pistteki konuşlandırmaların doğru olup olmadığı, pistin doğru yere yerleştirip yerleştirilmediği, mevcut pistin durumu hakkında bu bilirkişilerin görüş bildirmesinde yarar olacağını söyledi.

TKF Başkanı Özer Ayık'a verilen 3 aylık hak mahrumiyeti kararının tahkim kurulu tarafından kaldırıldığına değinen Ayık'ın avukatı Talat Göğebakan, verilen kararı mahkemeye sundu. Mahkeme eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Kızının ölümünün ardından hatıraları ile yaşayan anne Nemutlu'nun sol omzuna yaptırdığı kar tanesi dövmesi dikkat çekti. Sağ bileğine de kızının isminin yazılı olduğu künye takan anne Nemutlu mahkeme çıkışından şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'deki adalet sistemine göre uzadıkça uzamaya devam ediyor. Yaptırımlar heralde çok kuvvetli olmadığı için cevaplar gelmedi. Cevaplar gelmediği için süre biraz daha uzuyor. Bekleyeceğiz, sabrediyoruz. Madem ki başımızı bu yola koyduk en büyük destek şu anda sabır. Ama bu sabrında bir sınırı var. Tahkim kurulu Sayın Özer Ayık Aslı'nın vefatı sırasında burada olmadığı için disiplin cezası almadı. Bu önceden planlanmış birşeydi. Yurt dışında olması hiçbir zaman sorumluluktan kaçtığı anlamına gelmez. O pistin oraya konuşlandırılması kar perdelerininin dikilmesi kar perdelerinin önüne önlem alınmaması kendisinin yurt dışında olduğu süreç içinde olan şeyler değil. Kendisinin vicdani ahlakı olsayda şuanda o koltukta oturuyor olmazdı. Eğer tahkim kurulu tarafından aklandı vicdanı rahatsa söyleyecek bir şeyim yok. Spor bakanlığı teftiş kurulu çok güzel bir rapor hazırlamıştı. Bu olayda kimlerin ne kadar suçu var hangi oranda çok değerli kişiler tarafından hazırlanmış detaylı bir rapordu. Spor bakanlığının kendi bünyesi içinde bu raporu hiç sayıp tahkim kurulundan cezanın dönmesi ayrı bir soru işareti, bu raporu hazırlayan müfettiş kurulunun dağıtılması ayrı bir soru işareti."

Davanın açılmasının üzerinden 6 ay geçmesine karşın hiçbir ilerleme olmadığından yakınan baba Ahmet Metin Nemutlu, Türkiye'de bugüne kadar hiç bu kadar raporların ve bilirkişilerin yer almadığı bir dava olmadığı söyledi. Baba Nemutlu, "Zor bir süreç. Ama herkes yine çok rahat bir şekilde yerinde oturuyor. Günler geçtikçede bir rahatlık edaları var. Sanki herşey bitmiş, mahkemeyi kazanmışlar gibi. Türkiye'nin adalet sistemi bu bilirkişiler üzerinden karar alınacak" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Tanesi Anne Nemutlu'nun Omzuna Kondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement