Karabalık STK ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Karabalık STK ile Buluştu

Karabalık STK ile Buluştu

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, hafta sonu sivil toplum örgütü temsilcileri ile kahvaltıda biraraya geldi.

07.05.2012 10:19

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçenin gelişimine ve değişime yön verecek çalışmalarda kendilerine destek olmaları anlamında hafta sonu sivil toplum örgütü temsilcileri ile kahvaltıda biraraya geldi. Kartepe'de ciddi bir kültürel zenginlik olduğuna dikkat çeken Başkan Karabalık, bu kültürel zenginlikleri gelecek nesillere aktarmak için STK'ları gelişim halkasında görmek istediğini kaydetti.

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sivil toplum örgütü temsilcileri buluşmasında Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a yardımcıları Mehmet Filiz ve Hüseyin Bülbül ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Abacıoğlu Bilici, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ve Zabıta Müdür Vekili Semra Begeç eşlik etti. İlçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcilerinin ilgi gösterdiği kahvaltı sırasında sinevizyon gösterisi ile 3 yıllık süreçte yapılan hizmetler ve projeler aktarıldı.

Sivil toplum örgütü temsilcilerini büyük fedakarlık içinde görevlerini yerine getirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe'de ki kültürel zenginliğe dikkat çekti. Başkan Karabalık, "Kartepe'de ciddi bir kültürel zenginliğe sahip bizler bunu gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Bunu da sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Bunun için bizde Kartepe'de görülen bu değişim ve gelişim sürecinde sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Bu gelişim halkasında sizlerle olduğumuzu unutmayın" dedi.

Kanaat önderi durumundaki sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerini önemsediklerini kaydeden Başkan Karabalık, STK ile daha güzel işler ortaya koyma hedefinde olduklarını dile getirdi. İlçenin doğallığını korumak için turizmi halka yaymak istediklerini hatırlatan Başkan Karabalık, turizm alanında ki değişimi de yeni eğitim kurumları ile gerçekleşeceğine vurgu yaptı. Kartepe'de bu yönde girişimlerin olumlu geçtiğini kaydeden Başkan Karabalık, "Ekolojik dengeyi bozmamak için asıl zenginliğimiz olan yetişmiş insan gücünü artırmaktan geçiyor. O nedenle eğitime kurslar itina gösteriyoruz" dedi.

Kartepe'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri de tek tek söz alarak önerilerini aktarma imkanı buldu. Toplantıda sivil toplum örgütlerinin tek çatı altında birleştirilerek bir birliktelik sağlanması hedeflendi. Başkan Karabalık'a sivil toplum örgütlerine gösterdiği ilgi ve verdiği destek için teşekkür eden yetkililier, bu birlikteliği artıracak toplantıların daha sıklıkla yapılması taleplerini başkan da olumlu buldu. Toplantıda STK'lar yaz etkinliklerinde birbirlerini katılması yönünde fikir birliğine de vardı. Soru cevap bölümünde önerilerinde aktarıldığı toplantı da Kartepe'nin önünün açık olduğu ve bunun için birlikte olma kararı alınmasının ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement