Kartepe piknikçileri, yolu çöplüğe çevirdi - Son Dakika
Güncel

Kartepe piknikçileri, yolu çöplüğe çevirdi

KOCAELİ'nin Kartepe ilçesindeki kayak merkezinin çevresinde karla kaplı alanlarda piknik yapanlar, bıraktıkları atıklarla etrafı çöplüğe çevirdi.

05.01.2022 10:19  Güncelleme: 11:07

KOCAELİ'nin Kartepe ilçesindeki kayak merkezinin çevresinde karla kaplı alanlarda piknik yapanlar, bıraktıkları atıklarla etrafı çöplüğe çevirdi. Maşukiye bölgesinden oteller bölgesine kadar olan 16 kilometrelik yol boyunca belirli aralıklarla çöp yığınları oluştuğu görüldü.

Kartepe Kayak Merkezi'nin çevresindeki alanlara gelenlerin yaz aylarında neden olduğu çevre kirliliği, kışın da devam ediyor. Karlar üzerinde mangal yapanlar, mangal kömürlerini, cam ve plastik atıkları çevreye atarak kirlilik oluşturuyor. Maşukiye ile oteller bölgesindeki 16 kilometrelik Kartepe yolunda aralıklarla çöp yığınları oluştuğu gözlendi. Karın, bahar aylarında erimesiyle dipte kalan çöplerin de ortaya çıkması bekleniyor.

Kartepe yolundaki restoranda çalışan Hızır Akgül, "Yılbaşı gecesini Kartepe yolunda kutlayan ve bu bölgeye gelen günübirlik piknikçi vatandaşlarımızın bazıları burada yiyip içtikten sonra çevreyi kirlettiler. Ben de bu durumdan rahatsız olduğum için elime çöp poşetini alıp işletmemizin çevresine atılan çöpleri topluyorum. Gelen vatandaşlarımız getirdikleri ürünlerin çöplerini lütfen çevreye atmasınlar" dedi.

Kartepe piknikçileri, yolu çöplüğe çevirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kartepe piknikçileri, yolu çöplüğe çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement