Kartepeli Çocuklar Kayakla Tanıştı - Son Dakika
Güncel

Kartepeli Çocuklar Kayakla Tanıştı

Kartepeli Çocuklar Kayakla Tanıştı

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen öğrencilere yönelik kayak kursları start aldı.

20.12.2013 15:40

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen öğrencilere yönelik kayak kursları start aldı. Kış spor okulları kapsamında kayak branşında eğitim alan çocuklar Kartepe'nin zirvesinde kayakla tanışırken kar kayağı yapma imkanı da bulmakta.

Kartepe Belediyesi öncülüğünde The Green Park Otel, Kartepe Kayak Kulübü'nün desteği ile gerçekleştirilen organizasyonla Kartepeli çocuklara yönelik kayak kursları start aldı. Kartepe Belediyesi Kış Spor Okulları kapsamında gerçekleştirilen kurslar ücretsiz olarak 20'şerli gruplar halinde 5 eğitmen nezaretinde haftada 2 gün süre ile 4'er saatlik periyotlar halinde verilmeye başladı. 8-15 yaş grubu Kartepeli çocuklar salı ve perşembe günleri Kartepe Belediyesi'nce ücretsiz otobüslerle nakledilip Şeref Akbalık, Mustafa Kalyon, Mehmet Peçe, Hacı Ağdaş ve Didem Korlu'dan ilk gün kayak malzemelerini tanıma, kayak giysilerinin çıkarılması, düşme teknikleri eğitimlerini aldılar. Daha sonra öğrencilere sırasıyla kar sapanıyla yavaşlama ve paralel kayarak hızlanmayı nasıl yapacaklarının teorik ve pratik bilgileri veriliyor. Kartepe'nin zirvesinde gerçekleşen kurslarda öğrenciler kayarak aşağı inip telesejle yukarı çıkartılıyor.

Kartepe Belediyesi'nin kayak kursuna katılan minikler kendilerine sağlanan bu imkan için Başkan Şükrü Karabalık'a teşekkür ettiler. Eğlenceli saatler geçiren minikler kayak sporunu yakından tanıyıp yapma imkanını buldukları için kendilerini şanslı görmekte. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan ilçede kayak sporunu geliştirmek adına geçmiş yıllarda başlattıkları bu uygulamanın bu yılda devam ettirdiklerini belirtti. Kartepe'nin zirvesinde Kartepeli çocukların kayak sporunu öğrenmelerine imkan sağlayan bu etkinliğin kar seviyesinin elverdiği dönem içinde süreceğini belirten Başkan Karabalık, "Kayak sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kurslarımıza katılan kursiyerlerimize malzeme desteğinde bulunan işletmelere, yer konusunda bizlere kapılarını açan otel yetkilileri ile kurslarda eğitmenlik yapan hocalarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepeli Çocuklar Kayakla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement