Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi

Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Bilgin: "Hayvana işkence eden, ona zarar veren, acı çektiren hastalıklı bir beyin, yarın sizin canınızı, canınızdan bir parçanızı da gözünü kırpmadan acıtabilir" "Olayın hukuksal boyutunu meslek mensuplarına bırakıyorum ama insani, ahlaki, toplumsal.

12.02.2014 12:20

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, bir üniversite öğrencisinin kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği ve hayvan ölmeden önce görüntüsünü çektiği iddiasına ilişkin, "Hayvana işkence eden, ona zarar veren, acı çektiren hastalıklı bir beyin, yarın sizin canınızı, canınızdan bir parçanızı da gözünü kırpmadan acıtabilir" dedi.

Bilgin, Kent  Konseyi Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, hayvanların yaşam mücadelesine katkıda bulunacak bir proje yerine, söz konusu üniversite öğrencisini, bir kediye yaptıklarından dolayı kınamak için toplanmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"1,5 saat gibi uzun zaman diliminde ölüme terk edilen bir kedinin sonunda başına 20 kiloluk bir su damacanası indirilerek öldürülmesinin acısını, utancını paylaşmak adına buradayız" diyen Bilgin, "Hayvan sevmeyen, insan sevmez" sözünü sürekli dile getirdiklerini bildirdi.

Hayvanlar konusunda duyarsız olan kişileri uyaran Bilgin, "Hayvana işkence eden, ona zarar veren, acı çektiren hastalıklı bir beyin, yarın sizin canınızı, canınızdan bir parçanızı da gözünü kırpmadan acıtabilir. Olayın hukuksal boyutunu meslek mensuplarına bırakıyorum ama insani, ahlaki, toplumsal boyutunun, gerçekten korkulacak dereceyi çoktan aştığını üzülerek itiraf etmek zorundayım" diye konuştu.

Yöneticileri, hayvanların sesine kulak vermeye çağıran Bilgin, şöyle devam etti:

"Hayvanlar dertlerini anlatamaz ama biz onların acılarını, çektiklerini, taleplerini aktarmaya yıllardır gönül verdik. Siz de bize kulak verin, hiç olmaz bundan sonrası için hayvan haklarını dillendirin, anlatın. İnsanları duyarlı olmaya çağırın. Biz yine hiç bıkmadan bu çağrıyı yapacağız inatla, azimle ama siz de bize destek çıkın."

Bilgin, belediye başkan adaylarından, yerel seçim bildirgelerinde, "hayvan hakları" konusunda neler yapacaklarını anlatmaları talebin de bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement