Kendilerini Savcı Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapanlar Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kendilerini Savcı Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapanlar Yakalandı

Kendilerini Savcı Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapanlar Yakalandı

Adana'da cep telefonuyla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 7 kişi yakalandı.

22.10.2011 11:46

Adana'da cep telefonuyla aradıkları kişilere kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 7 kişi yakalandı.

Kayseri'nin Bünyan İlçesi'nde inşaat işçiliği yapan 28 yaşındaki M.K.'yı cep telefonundan arayıp, kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, verdikleri banka hesabına para yatırmasını istedi. Dolandırıcıların isteğini yerine getirmek için bankaya giden M.K., bu sırada şüphelenip polisi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine banka hesabının bulunduğu Adana Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçen Kayseri polisi, banka hesap numarasını verip operasyon düzenlenmesini sağladı. M.K.'nın verdiği hesap numarasından banka tespit edildi. Müşteri gibi bankada beklenen sivil polisler, bir süre sonra M.K.'nın bankaya yatırdığı 7 bin 800 lirayı çekmeye gelen 40 yaşındaki Cumali Günü, 20 yaşındaki Zafer Güneş ve 42 yaşındaki Davut Horoz'u yakaladı.

Şüphelilerin verdiği bilgi doğrultusunda 35 yaşındaki Mahmut Kılınç ile 34 yaşındaki Murat Matpan otoparkta, 37 yaşındaki Ramazan Yılmaz ile 33 yaşındaki Cuma Kurtoğlu ise bir otel odasında yakalandı.

Aynı yöntemle bir ay içinde dolandırdıkları kişilerin 1 milyon lirasını alan şüphelilerin üzerlerinde ve kaldıkları otel odasında yapılan aramada, 15 sim kart, 7 ayrı bankaya ait hesap cüzdanları, 10 cep telefonu, 2 sahte ehliyet ile 2 otomobil ele geçirildi. Hesap cüzdanlarını inceleyen polis, şüphelilerin Adana dışında yaşadıkları ve hesapları olay günü açtırdıklarını tespit etti.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında 3 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen şüpheliler, sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendilerini Savcı Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapanlar Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement