Kent Konseyi'nden Her Yıl Binlerce Örnek Çalışma - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'nden Her Yıl Binlerce Örnek Çalışma

Kent Konseyi\'nden Her Yıl Binlerce Örnek Çalışma

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, binlerce gönüllünün katılımıyla yılda 1500 faaliyete imza atabildiklerini dile getirdi.

25.12.2013 15:48

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, binlerce gönüllünün katılımıyla yılda 1500 faaliyete imza atabildiklerini dile getirdi.

BKK Başkanı Semih Pala, Bursa TV'de Ali Mollasalih'in hazırlayıp sunduğu 'Farklı Sohbetler' programına konuk oldu. Hayatı, siyasi geçmişi ve tecrübeleri hakkında bilgi veren Semih Pala, Osmanlı döneminin sonlarında Bursa'ya gelen Kafkas ve Balkan göçmeni bir ailenin evladı olduğunu anlattı. İmam Hatip Lisesi mezunu İnşaat Mühendisi olduğunu, üniversite okumak için aynı zamanda Bursa Erkek Lisesi'ni de bitirdiğini aktaran Pala, üniversite yıllarından beri sosyal hayatın içerisinde olduğunu ve ön saflarda mücadele ettiğini söyledi. Pala, kendi kuşağının Türkiye'deki tüm ihtilalleri ve darbeleri gördüğünü, bu açıdan çok tecrübeli bir kuşak olduklarını söyledi. Darbelere maruz kalan, ardından da milletin iktidar yaptığı tarafta olduklarını söyleyen Pala, milletten hiçbir zaman kopmadıklarını ifade etti. Bursa'nın antidemokratik her oluşumun karşısında olduğuna değinen Pala, 60 anayasası referandumunda 'hayır' oyu kullanan ender şehirlerden olduğunu hatırlattı. Geçmiş yıllarda Türkiye'nin çok önemli badireler atlattığını, muhafazakar kesimin zor devirler geçirdiğini belirten Pala, "2013 yılı Türkiye'si çok iyi bir noktaya geldi. Bu devirdeki muhafazakar kesimler, ülkenin kıymetini çok iyi bilmelidir. Toplumdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirilmeliyiz. Büyük Türkiye'yi kurmak için çatışmadan, kavga etmeden sürekli hizmet etmeli ve çalışmalıyız. Dünya, Türkiye'den çok şey bekliyor. Hiç kimse oyunlara gelmemelidir" dedi.

Bursa Kent Konseyi'ni de anlatan Pala, herkese ve her kesime hitap eden bir yapı oluşturduklarını, Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyini Bursa'ya kazandırdıklarını aktardı. Klasik anlamda particilik yapılmasına izin vermediklerini, bu sayede tüm Bursa'nın sahiplendiğini dile getiren Pala, "Her görüşten insan ve herkese açık bir sistem var. Yılda 1500 faaliyete imza atıyoruz. Belediyenin tahsis ettiği 40 ofisimiz var. Herkese açık 30 çalışma grubumuz ve 4 meclisimiz var. Binlerce gönüllümüzle beraber arı gibi çalışıyoruz. Oluşturduğumuz 'Bursa modeli'ni diğer şehirlere anlatıyoruz.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörlüğü'nü de yürüten Semih Pala, eksikleri gidererek Merinos AKKM'yi Türkiye'nin bir numarası haline getirdiklerini belirtti. Türkiye'deki birçok kongre merkezini özel sektör işletirken, Bursa'da Merinos AKKM belediye şirketi tarafından işletildiğini hatırlatan Pala, açıldığı günden bu yana 2 bin 200 faaliyeti yapıldığını, 2 milyon insanın da giriş çıkış yaptığını açıkladı. Bursa'nın sosyal ve kültürel merkezi haline geldiğini söyleyen Pala, sıfırdan bir ekip kurarak iddialı konuma geldiklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'nden Her Yıl Binlerce Örnek Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement