"Kente Bir Butik Otel Daha Kazandıracağız" - Son Dakika
Güncel

"Kente Bir Butik Otel Daha Kazandıracağız"

"Kente Bir Butik Otel Daha Kazandıracağız"

Tarsus Belediyesi Sungurlar konağını restore ediyor.

09.10.2012 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞKAN KOCAMAZ, "KENTE BİR BUTİK OTEL DAHA KAZANDIRACAĞIZ"

Tarsus Belediyesi, kentteki konaklama sıkıntısını gidermek için Kızılmurat Mahallesi'nde bulunan Sungurlar (Burhanoğulları) konağını restore ettiriyor.

Restorasyon çalışmaları devam eden konaktaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yerel yönetim olarak kentteki konaklama sıkıntısını bir nebzede olsa çözmek istediklerini söyledi.

Kızılmurat Mahallesi'nde daha önce bir bina alıp restorasyonu tamamlandıktan sonra butik otele haline dönüştürdüklerini söyleyen Başkan Kocamaz, Sungurlar Konağının bitmesiyle 25 kişilik kapasiteli bir butik otel olacağını söyledi.

Tarihi binanın yok olmasına gönüllerinin razı olmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, kentin tarihine sahip çıkmak için var güçleriyle çalıştıklarını, kentte yaşayanların bu tür değerlere sahip çıkmasını istedi.

Başkan Kocamaz, "Mülkiyeti belediyemize ait olan Kızılmurat mahallesi 571 ada 2. parselde yer alan Sungurlar (Burhanoğulları) konağı rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri, belediyemiz tarafından hazırlatılarak Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan Butik otel yapmak üzere onay alındı. Bugüne kadar bina kötü durumda olduğu için 3 ay boyunca iskele sistemi kurularak çalışmaların zemini hazırlandı ve bazı duvarlardaki taşlar yenilenerek derzleri dolduruldu.

Sungurlar (Burhanoğulları) Konağının restorasyonu tamamlandığında, 10 oda 25 yatak kapasitesi ile kentimizde turizm açısından büyük bir sorun olan konaklama problemi, bir nebze de olsa giderilecektir" dedi.

Tarsus Evleri'nin biran önce hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, "Herkes bu kapsamda elini taşın altına koyarsa yılların kangreni gönül birliğiyle ortadan kalkacaktır. Zaman kaybına hiç tahammülümüz yok. Kentimiz cazibe merkezi konumundadır. İnsanlarımız Tarsus'ta yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu bilmelidirler. Yeniyi herkes yapar önemli olan eskiyi koruyabilmek ve yeni nesillere aktarabilmektir. Biz yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Tarihimize sahip çıktıkça eleştirildik. Bize geçmişle çok uğraşıyorsunuz dediler. Biz geçmişimiz ile uğraşmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kente Bir Butik Otel Daha Kazandıracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement