Kıbrıs'ta Dini Liderler Buluşması - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs'ta Dini Liderler Buluşması

Kıbrıs\'ta Dini Liderler Buluşması

KKTC Din İşleri Başkanı Atalay: "Dinin sevgi, merhamet ve kendisiyle aynı olmayanla da birlikte yaşanabilmesi yönündeki potansiyelinin kullanılmasını ve bu şekilde geleceğe, doğru adım atılmasını umut ediyoruz" Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos: "Kıbrıs’taki tüm halkların birlikte.

05.04.2014 18:32

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, dinin sevgi, merhamet ve kendisiyle aynı olmayanla da birlikte yaşanabilmesi yönündeki potansiyelinin kullanılmasını ve bu şekilde geleceğe doğru adım atılmasını umut ettiklerini söyledi.

Atalay, Lefkoşa Merit Otel'de verdiği yemeğe Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Lisa Buttenheim, Maraonit Başpiskoposu Youssef Soueif, Ermeni Dini Temsilcisi Sebouh Tavitian ile din görevlileri katıldı.

Din İşleri Başkanı Atalay, burada yaptığı konuşmada, tarihi bir gün yaşandığını belirterek, davetine icabet eden dini liderlere ve Lisa Buttenheim'a teşekkür etti.

Atalay, dinin, dilini öne çıkararak bir arada olmak ve geleceğe dönük umutlar besleyip yeşertmek konusunda hep beraber önemli adımlar attıklarını ifade ederek, sorunların ancak konuşularak, iyi ilişkiler kurularak aşılabileceği hususunda hem fikir olduklarını söyledi.

Olabildiğince siyaset dilinden uzak durup, din dilini konuşturarak kendi aralarında güveni geliştirip gerçek sorunların masada müzakereciler tarafından konuşulmasına ne kadar destek olabilirlerse dini liderler olarak o kadar katkı sağlayacaklarını kaydeden Atalay, dini liderlerin esas desteğinin psikolojik bariyerleri aşma konusunda olabileceğini ve dini hassasiyetlerin korunmasına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Atalay, "Dinin sevgi, merhamet ve kendisiyle aynı olmayanla da birlikte yaşanabilmesi yönündeki potansiyelinin kullanılmasını ve bu

şekilde geleceğe, doğru adım atılmasını umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

"Kıbrıs'taki tüm halkların birlikte çalışacağı günler gelecek"

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos da davetinden dolayı Atalay'a teşekkür ederek, dini liderler olarak birlikte çalışma taahhüdünde bulunduklarını söyledi.

"Kıbrıs'taki tüm halkların birlikte çalışacağı günlerin geleceğini, memnuniyetle neşenin adada hakim olacağını ve sevginin adanın tümünü kaplamasını arzu ediyoruz" diyen Hrisostomos, amaçlarının sevginin tüm adayı kaplaması olduğunu ve buna ulaşmak için çalıştıklarını belirtti.

Hrisostomos, kendilerine düşeni yapacaklarını, adada daha güzel günlerin yaşanacağını sözlerine ekledi. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs'ta Dini Liderler Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement