Kırıkkale'de Ramazan Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Ramazan Etkinlikleri Başladı

Kırıkkale\'de Ramazan Etkinlikleri Başladı

Kırıkkale Belediyesinin geleneksel hale getirdiği 'Bir Başkadır Kırıkkale de Ramazanö etkinlikleri bu yılda Cumhuriyet meydanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.10 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında iftardan sonra Türk Tasavvuf...

05.08.2012 03:11

Kırıkkale Belediyesinin geleneksel hale getirdiği 'Bir Başkadır Kırıkkale de Ramazanö etkinlikleri bu yılda Cumhuriyet meydanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. 10 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında iftardan sonra Türk Tasavvuf musikisi konseri, Hacivat- karagöz, kukla ve orta oyunlarının yanı sıra kitap sergileri büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanında bulunan Sevgi yolu üzerinde kurulan "Ramazan Sokağını" dolduran binlerce Kırıkkaleli eski Ramazan geleneklerini doyasıya yaşadı. Vatandaşlara Osmanlı kıyafetleri giymiş görevliler tarafından, pamuk şekeri ve macun ikram edilirken adeta dağıtım sırasında izdiham yaşanırken, ebru sanatı çalışmaları büyük ilgi gördü.

Düzenlenen gecede Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz 'Geleneksel hale getirdiğimiz bir başkadır Kırıkkale de Ramazan etkinliği kapsamında halkımıza geceleri değişiklik sunmak istedik. Gördüğüm kadarı ile büyük bir kalabalık ve ilgi beni fazlasıyla memnun etti. Kırıkkale'nin şehirleşme konusunda daha iyi noktaya götürmek adına bu zamana kadar yapmış olduğumuz yatırımları daha iyi bir noktaya götüreceğiz. Bu hizmetlerden sizlerin ilgisine, alakasına katkısına çok teşekkür ediyorum. Ben halkımızın bir sevgisine, ikincisi ise duasına talip oldum. Sevgi ve duayı kazanmak çok zordur. Düzgün duracaksınız, iyi hizmet edeceksiniz. Artı sosyo- kültürel olarak da hizmetleri daha iyi taçlandıracaksınız. Şimdiye kadar tüm halkımızla çok farklı bir Kırıkkale oluşturma çabası içinde olduk ve olmaya da devam edeceğizö dedi.

Halit Alp konseri ile geç saatlere kadar devam eden gecede Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, küçük çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Ramazan Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement