Kırımlı Tatar Sanatçı Jamala'nın Eurovision Zaferi - Son Dakika
Güncel

Kırımlı Tatar Sanatçı Jamala'nın Eurovision Zaferi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Edirne Kırım Tatarları Kültür Derneği Denetim Kurulu üyesi olan Sefer Çelik'in açıklamaları Edirneli Kırım Tatarları, Eurovision zaferi yaşatan soydaşları Jamala'yı Edirne'ye bekliyor.

18.05.2016 18:44

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne Kırım Tatarları Kültür Derneği Denetim Kurulu üyesi olan Sefer Çelik'in açıklamaları Edirneli Kırım Tatarları, Eurovision zaferi yaşatan soydaşları Jamala'yı Edirne'ye bekliyor.

Edirne merkeze bağlı Hacıumur köyünde yaşayan Edirne Kırım Tatarları Kültür Derneği Denetim Kurulu Üyesi Sefer Çelik, Kırımlı Tatar sanatçı Jamala'nın Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Kırım sürgününü konu alan "1944" adlı şarkısıyla birinciliği elde etmesiyle Kırım sorununu dünyaya duyurduğunu söyledi.

Yarışmayı izlediğini ifade eden Çelik, "Yarışmayı izlerken tüylerim ürperdi. Büyük bir sevinç yaşadım. Tarif edilmez bir başarı." dedi.

Jamala'nın kazandığı birinciliğin Türkiye'deki tüm Tatarları mutlu ettiğini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"Bu başarıyı kazanmanın yanı sıra Tatarların yaşadığı sorunları duyurmak da çok güzel. Jamala'nın şarkısının sözlerini de okudum. Jamala şarkısında şunları söylüyor; 'Ben vatanımda rahat yaşayamadım. Biz sorunlar yaşadık. Biz 1944'te soykırıma uğradık, bizi oradan aldılar götürdüler.' Bir insanın vatan toprağından alınıp götürülmesi kadar zor bir şey olamaz. Herkes hürriyeti ve bağımsızlığı ile yaşamak istiyor. İnşallah bu başarısı devam eder. Biz Tatarlar olarak onun arkasındayız."

Jamala'nın Edirne'ye gelmesini istediklerini dile getiren Çelik, "Aldığım bilgiye göre merkezimiz tarafından Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin haftasında stant açılacak. Jamala'nın buraya gelme ihtimali olduğunu belirttiler." diye konuştu.

Çelik, Hacıumur köyünün kuruluşunun 100 yıl öncesine dayandığını ifade ederek, 1913'te 4 Tatar ailenin köye geldiğini kaydetti.

Köyün ikinci kuşak Tatarlarından olan 69 yaşındaki İlhan Göksu ise Jamala'yı kendi kızları gibi gördüğünü belirterek, "Yarışmayı izleyince çok duygulandım. Edirne'ye geleceğini de duydum. Kendisi Edirne'ye gelirse kesinlikle ziyaret edip görmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kırımlı Tatar Sanatçı Jamala\'nın Eurovision Zaferi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırımlı Tatar Sanatçı Jamala'nın Eurovision Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement