Kirli Çayda Yüzlerce Balık Öldü - Son Dakika
Güncel

Kirli Çayda Yüzlerce Balık Öldü

Kirli Çayda Yüzlerce Balık Öldü

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Salkım Kasabası içerisinde geçen çayda bulunan yüzlerce balık öldü.

27.06.2012 16:19

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Salkım Kasabası içerisinde geçen çayda bulunan yüzlerce balık öldü.

Çay kenarına biriken yüzlerce ölü balığı gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İlk olarak bölgeye gelen Salkım Kasabası Belediye Başkanı Ahmet Sönmez burada incelemelerde bulundu. Başkan Sönmez daha sonra durumu İl Çevre Şehircilik Müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine bölgede inceleme başlatan yetkililer, hem sudan hem ölen balıklardan numune alarak bölgeden ayrıldı.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin atıklarıyla çayın kinlendiğini ve önce ağaçların kuruduğunu şimdide balık ölümlerinin yaşandığını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Sönmez, uzun süredir kasabanın bu kirli suyundan kurtulmak için çalıştığını ifade ederek, "Bu konuda bir türlü sonuca ulaşamıyoruz. Yüzlerce balık bu kirli su nedeniyle öldü ve ölmeye de devam ediyor. Bu durumun böyle olması yani bu gün ölen yüzlerce balığın tek nedeni Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinden gelen kirli sudur. Şimdi biz bu suyla yaz döneminde tarımsal sulama yapıyoruz. Birçok ürünümüz bu suyla yeşilleniyor eğer bu kirli su akıntısı böyle olursa bir başka günde insanlarımız kötü hastalıklara yakalanacaktır. Hemen yanı başımızda bulunan bir kasabamızın da bu suyu içme suyu olarak kullanmak zorunda.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ergün Özuslu ise konu ile ilgili çalışmaların başladığını söyleyerek, "Burada yaptığımız çalışma kapsamında hem balıklardan hem de çayda bulunan sudan numune aldık. Bu numuneleri analiz ettireceğiz ve bu balık ölümlerinin nedeni ne onu araştıracağız. Bu çalışmaların sonunda ise konu ile ilgili rapor hazırlayacağız. Eğer sonuçlarda buradan geçen su içerisinde tehlikeli bir kaynak yada bir bulaşma riski varsa onları önlemeye çalışacağız" dedi.

Öte yandan, belediyeden yapılan anonsla çaydaki balıkların avlanmaması ve yenilmemesi konusunda uyarılar yapılıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kirli Çayda Yüzlerce Balık Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement