Koca Çınarların Aşk Hikayeleri (2) - Kırklareli - Son Dakika
Güncel

Koca Çınarların Aşk Hikayeleri (2) - Kırklareli

Kırklareli'de, yaşamları boyunca birçok mutluluk ve hüzne tanıklık ederek evliliklerinde bir yastıkta yarım asırdan fazlasını geride bırakan çiftler, birbirlerine sevgi ve saygılarıyla gençlere örnek oluyor.

13.02.2019 12:14

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'de, yaşamları boyunca birçok mutluluk ve hüzne tanıklık ederek evliliklerinde bir yastıkta yarım asırdan fazlasını geride bırakan çiftler, birbirlerine sevgi ve saygılarıyla gençlere örnek oluyor.

Yaşamları boyunca mutluluğa da hüzne de birlikte tanıklık eden, yaşları 70 ila 90 arasında değişen çiftler, "bir yastıkta kocamaya" devam ediyor.

Yarım asrı geçkin evliliklerindeki saygı dolu sevgileri gözlerinden okunan çiftlerin, yaşadıkları ise elleri ve yüzlerindeki çatlaklardan okunuyor.

Birbirlerinde her bakışlarındaki tebessümlerinin ve tatlı sözlerinin yanı sıra gözlerinin içi parlayan çiftlerin, hüzün ve mutluluk içerisindeki yaşamlarının bir kesiti AA ekibi tarafından görüntülendi.

-Hasan ve Süheyla Ertop: 61 yıl önce akitleştiler

Kavaklı beldesinde yaşayan 79 yaşındaki Hasan Ertop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Süheyla Ertop ile 61 yıl önce evlendiklerini söyledi.

Eşi ile 1958 yılında dere boyunda tanıştıklarını belirten Ertop, birbirlerine olan aşklarının ilk günkü heyecanını koruduğunu belirtti.

Evlenmelerine önce karşı çıkıldığını anlatan Hasan Ertop, "Biz ilk tanıştığımızda eşimin ailesi kızı bana vermek istemiyordu. Biz yerli onlar muhacir. O yıllarda kızın babasından da çok çekiniyordum. Eşimin evinin önündeki akasya ağacı vardı, ağaca çıkar sevgilimin yoldan geçmesini beklerdim. Yolda beklesem kızın babası beni görecek, tepki gösterecek. Çünkü kayınpederim o yıllarda evinin karşısında kahvehane işletiyor. Sevgilime ağaçtan sesleniyorum, daha sonra çeşme başında buluyoruz. Biz bir birimizi sevdik ve eşimi kaçırmaya karar verdim. Ancak ben eşimi kaçıracağım gün ağabeyim eşimi yolda görmüş eşimde durumu onla anlatınca ağabeyim kızı alıp eve gelmiş. Kız eve gelmiş ama benim haberim yok. Bende bir süre sonra kız gelmeyince eve gittim, kızı görünce çok şaşırdım." diye konuştu.

Evliliklerinde bir çok hüzün ve mutluluğa şahitlik yaptıklarını dile getiren Ertop, 61 yılda birbirlerine olan sevgilerinin artarak devam ettiğini anlattı.

Eşine olan sevgisini kelimelerle anlatamadığını vurgulayan Ertop, "Onu halen çok seviyorum. Bir gün bir yere gitse gözlerim camda. 'Acaba ne zaman gelir' diye. Biz çok mutluyuz." dedi.

"Muazzam bir evliliğimiz oldu"

Babaeski ilçesinde yaşayan 89 yaşındaki İbrahim Fıçıcılar ise eşi Ayşe Fıçıcılar ile 67 yıl önce evlendiklerini belirtti.

Köy meydanındaki çeşmede su doldururken eşine aşık olduğunu ifade eden Fıçıcılar, bir süre sonrada eşi ile evlendiklerini aktardı.

Çok mutlu bir evlilik geçirdiklerini bildiren Fıçıcılar, "Eşimi çok seviyorum. Ne olursa olsun benim çoraplarımı bile ütüler. Ben sevmiyorum desem bile kalbim sever. Muazzam bir evliliğimiz oldu." diye konuştu.

Ayşe Fıçıcılar da, eşini ilk gördüğünde aşık olduğunu aşklarının halende ilk günkü tazeliğini koruduğunu ifade etti.

Eşiyle sevgililik dönemlerinde olduğu gibi halen sinemaya ve pastahaneye gittiklerini anlatan Fıçıcılar, bir yastığa 67 yıl sığdırdıklarını sözlerine ekledi.

"Evliliklerde sevgi kadar güvende çok önemli"

Kofçaz ilçesine bağlı Devletliağaç köyünde yaşayan 73 yaşındaki Şevket Aktürk ile Zülfiye Aktürk (73) çifti de 54 yıldır bir yastığı paylaşıyor.

Eşiyle çok iyi geçindiklerini anlatan Şevket Aktürk, "4 çocuğumuz var. Çocuklarımızı evlendirdik, torun sahibi olduk. Bugün yeniden dünyaya gelsem yine eşimi tercih ederim. Ben çok mutluyum. Eşimle bir birimize Allah'a şükür hiçbir kötü sözümüz dahi olmadı. Uzun boylu evliliklerde sevmek ve bir birine olan güven çok önemli. Evliliklerde sevgi kadar güvende çok önemli. Ben eşimi hem sevdim hem güvendim. Eşimin başımın üzerinde yeri var." diye konuştu.

Zülfiye Aktürk te eşini çok sevdiğini ve bir birlerine olan sevgilerinden hiçbir şey kaybetmediklerini kaydetti.

"Yarım asırdır aynı yastığa baş koyuyoruz"

Fatma Şentürk ile Mehmet Şentürk çifti ise 50 yıldır birbirlerine olan aşklarını sürdürüyor.

Eşiyle Hıdrellez şenliklerinde tanışarak dünya evine girdiğini dile getiren Fatma Şentürk, evliliklerini yarım asırdır sürdüklerine dikkati çekti.

"Çok mutluyum" diyen Şentürk, "Allah'a şükürler olsun ki eşimi tanımışım. Eşimi halen çok seviyorum. Çok güzel geçindik. Yarım asırdır aynı yastığa baş koyuyoruz. Yastığımızı bir, hiçbir zaman ayırmadık. Eski yıllarda olduğu gibi bir yastığa başımızı koyduk." dedi.

"Birbirimizi çok sevdik"

Malkoçlar köyünde yaşayan 88 yaşındaki Mahmut Çetin ile 90 yaşındaki Huriye Çetin'in 70 yıllık evlilikleri de diğer çiftler gibi takdir topluyor.

Huriye Çetin, 70 yıldır eşiyle mutlu ve mesut bir hayat sürdüklerini söyledi.

Görücü usulüyle tanışarak evlendiklerini anlatan Çetin, şunları kaydetti: "Birbirimizi çok sevdik. O yüzden de 70 yıldır evliyiz. Bir birimizi sevmesek ayrılık olurdu. Evlilik çok iyidir. Uzun evliliğin sırrı ise sevgi ve saygıdır."

Aynı köyde yaşayan 88 yaşındaki Ali Varol ve 89 yaşındaki Arzu Varol çiftçide 67 yıllık evliliklerini sürdürüyor.

Koca Çınarların Aşk Hikayeleri (2) - Kırklareli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koca Çınarların Aşk Hikayeleri (2) - Kırklareli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement