Kocaeli Brezilyalı Televizyon Ekibi Ahmet Taşçı Belgeseli Hazırlıyor - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Brezilyalı Televizyon Ekibi Ahmet Taşçı Belgeseli Hazırlıyor

Kocaeli Brezilyalı Televizyon Ekibi Ahmet Taşçı Belgeseli Hazırlıyor

Brezilyalı televizyon ekibi Ahmet Taşçı belgeseli hazırlıyor Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 9 kez başpehlivanlığın yanı sıra 2 kez de altın kemeri kazanan, Türkiye'nin en ünlü güreşyçilerinden biri olan Ahmet Taşçı ile ilgili olarak Berezilya'dan gelen bir televizyon ekipi belgesel çekiyor.

20.07.2015 15:59

Brezilyalı televizyon ekibi Ahmet Taşçı belgeseli hazırlıyor

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 9 kez başpehlivanlığın yanı sıra 2 kez de altın kemeri kazanan, Türkiye'nin en ünlü güreşyçilerinden biri olan Ahmet Taşçı ile ilgili olarak Berezilya'dan gelen bir televizyon ekipi belgesel çekiyor. Taşçı'nın bu belgeseli önümüzdeki yıl Brezilya'da gerçekleştirilecek olimpiyatlar sırasında 80 ülkede yayınlanacak. Brezilyalı televizyoncular, hepsi de gerçek altından yapılmış kemerlerine de büyük ilgi gösterdi.

Şu anda Cumhuriyet döneminde Kırkpınar'da 9 kez Başpehlivan, 2 kez de altın kemeri kazanarak rekor kıran Ahmet Taşçı'ya yurt dışında da hala büyük ilgi gösteriliyor. Şu anda 57 yaşında olmasına rağmen hala güreşebilen Ahmet Taşçı, Türk yağlı güreşi denildiğinde yurt dışında da ilk akla gelen isimlerden biri. Türkiye'deki prodüksüyonunu İlhan Kızılkaya'yanın sahibi bulunduğu ARK Production'un üstlendiği Brezilyalı bir televizyon ekibi, Brezilya Devlet Televizyonu adına Ahmet Taşçı ile ilgili belgelel çekimine başladı. Bir bölümü Ahmet Taşçı'nın Karamürsel'deki kendi tesisleri ile deniz kenarında, bir bölümünde yağlı güreş alanında çekilen belgesel sırasında, Ahmet Taşçı Kırkpınar'ın yanı sıra diğer güreş organizasyonunda kazandığı, toplam ağırlıkları 4,5 kilo olan altın kemerlerinden üçünü taktı. Bunların gerçek altın olduğunu öğrenen Brezilyalı televizyoncular şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çekimlerle ilgili bilgi veren Ahmet Taşçı, "2016 da Rio Olimpiyatları kapsamında dünyanın 8o ülkesinde gösterilecek bir belgesel çekildiğini belirterek, "Yağlı güreş için Türkiye'yi seçmişler. Yağlı güreş denilince de bizi buldular. Biz^de onlara yardımcı ve destek oluyoruz. Amacımız yağlı güreşimizin, kültürümüzün bütün dünyanın görmesi, tanıması ve tarihi pehlivanlarımızı 'Türk gibi kuvvetli' sözünü dünyaya ezberletmiş pehlivanları tekrar yad etmek anmak anlamında güzel bir çalışma" dedi.

Ahmet Taçı, çekimler sırasında taktığı altın kemerlerle ilgili bilgi verirken, Kırkpınar'da kazandığı altın kemerlerinden birini, bir süre önce kaybettiğimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e hediye ettiğini, ancak kendisinde diğer organizasyonlarda kazandığı birçok altın kemer bulunduğunu belirtti. Çekim sırasında taktığı altın kemerlerin toplam ağırlığının 4,5 kilo olduğunu, toplam kemerlerinin altın olarak ağırlığının ise 10 kiloyu bulduğunu belirtti.

ARK Production sahibi İlhan kızıklaya da bu çekimlerle ilgili bilgi verirken, Brezilya ekibinin Türkiye'deki prodü-ksiyonunu kendilerinin üstlendiğini, çekimlerin Edirne dahil diğer bölgelerde de yapılacağını ve yaklaşık 10 gün süreceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Brezilyalı Televizyon Ekibi Ahmet Taşçı Belgeseli Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement