Kocaeli Üniversitesi'nde Gece Yarısı Sıcak Su Protestosu - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Üniversitesi'nde Gece Yarısı Sıcak Su Protestosu

Kocaeli Üniversitesi\'nde Gece Yarısı Sıcak Su Protestosu

Kocaeli Üniversitesi'nin Rektörlük binasının da bulunduğu Umuttepe Yerleşkesi içindeki Yavuz Selim Öğrenci Yurdu'nda kalan 500'ün üzerinde öğrenci, 3 günden beri sıcak su akmadığı gerekçesiyle saat 02.30'da dışarıya çıkarak protesto gösterisi yaptı.

15.01.2013 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nin Rektörlük binasının da bulunduğu Umuttepe Yerleşkesi içindeki Yavuz Selim Öğrenci Yurdu'nda kalan 500'ün üzerinde öğrenci, 3 günden beri sıcak su akmadığı gerekçesiyle saat 02.30'da dışarıya çıkarak protesto gösterisi yaptı. Bazı öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı tweet yağmuruna tutarken, Bakan Kılıç da konuyla ilgileneceğini belirten cevap yazdı.

Öğrenci sayısı 70 bine yaklaşan Kocaeli'de üniversitelilerin yurt sorunu devam ederken, mevcut yurtlarda da zaman zaman su ve yemek konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Umuttepe Yerleşkesi içinde bulunan Yavuz Selim Kız ve erkek Öğrenci Yurdu'nda ise 3 günden beri sıcak suyun akmaması, soğuk suyun da kesintili olarak gelmesi öğrencilerin tepkisine neden oldu. Bu sabaha karşı saat 02.30 sıralarında kız ve erkek öğrencilerden yaklaşık 500'ü odalarından çıkarak yemekhanede toplanıp protesto gösterisinde bulundu. Bazı öğrenciler ıslıkla, bazıları da tencere tava çalarak protesto gösterisi yaparken, yanlarına gelen yurt müdürü de öğrencileri sakinleştiremedi.

'ABDESTSİZ NAMAZ KILIYORUZ'

Yurt yöneticilerinin istifasını isteyen, sınav döneminde 3 gündür yıkanamadıklarını, psikolojilerinin bozulduğunu söyleyen öğrenciler, yöneticileri ilgisizlik ve sorunu çözmemekle suçladı. Bu arada birçok öğrenci de Gençlik ve Spor Bakını Suat Kılıç'ı tweet yağmuruna tutarken, bazı öğrencilerin "Üç gündük sular akmıyor. Abdestsiz namaz kılıyoruz. 10 gün daha akmayacakmış. Lütfen ilgilenin" diye teweet attıkları, Bakan Suat Kılıç'ın da sorunla ilgileneceğine ilişkin cevap verdiği görüldü.

Öğrenciler saat 03.00'e kadar süren protestonun ardından odalarına giderken, yurtta sıcak suyun bugün de akmadığı belirtildi. Yurt yöneticileri ise bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Üniversitesi'nde Gece Yarısı Sıcak Su Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement