"Kocasını Pişiren Kadın" ile Denizli Prömiyerini Yaptı - Son Dakika
Güncel

"Kocasını Pişiren Kadın" ile Denizli Prömiyerini Yaptı

"Kocasını Pişiren Kadın" ile Denizli Prömiyerini Yaptı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi katkılarıyla sergilenen Kocasını Pişiren Kadın adlı tiyatro oyunu 16 Ocak 2016 akşamı Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezinde prömiyerini yaptı.

18.01.2016 14:16  Güncelleme: 14:17

Tiyatro Cezve, İngiliz yazar Debbie Isitt'in yazdığı, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Yasemin Erbulun'un dilimize çevirdiği, yönetmenliğini Rıza Gedikoğlu'nun, oyunculuğunu ise Burcu Akça, Esra Mete ve Gökhan Güler'in yaptığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi katkılarıyla sergilenen Kocasını Pişiren Kadın adlı tiyatro oyunu 16 Ocak 2016 akşamı Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezinde prömiyerini yaptı.

Oyun, günümüzde yaşanan evliliklerin temel problemlerinden biri olan aldatma konusunu ele alıyor. Bu konuyu ele alırken değer verme ilkeleri çerçevesinde, çağımız insanlarının tutumlarını eleştirip, yapmış ve yapmakta oldukları hataları yüzlerine vuruyor. Kadın ve erkek tarafların evlilik kurumuna karşı tutumlarını ve özensizliklerini eleştiren oyun, seyirciye; bir kadın neden aldatılır, bir kadın evli adamla neden birlikte olma ihtiyacı duyar, evli bir kadın kendisini aldatan kocaya karşı nasıl bir nefret besler, sorularını sordurtup, evlilik kurumunun sorgulanması ve yaşanılan olayın enine boyuna düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini anlatıyor.

Salonu dolduran izleyicileri Tiyatro Cezve ekibi 2 saat boyunca kâh güldürdü, kâh düşündürdü. Tiyatro Cezve Genel Sanat Yönetmeni Rıza Gedikoğlu, gösterime olan talepten dolayı çok memnun olduklarını ve izleyemeyen Denizlili tiyatro severler için 5 Şubat akşamı saat 20.30'da Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda 2. Gösterimi yapacaklarının müjdesini verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kocasını Pişiren Kadın' ile Denizli Prömiyerini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement