KOCATEPE Camisi'nde çekilen fotoğraflar nedeniyle açılan dava sonucunda sanıklar beraat etti - Son Dakika
Güncel

KOCATEPE Camisi'nde çekilen fotoğraflar nedeniyle açılan dava sonucunda sanıklar beraat etti

KOCATEPE Camisi\'nde çekilen fotoğraflar nedeniyle açılan dava sonucunda sanıklar beraat etti

Ankara'da KOCATEPE Camisi'nde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar nedeniyle haklarında dava açılan Ezgi C. ve Bilal K., tutuksuz yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat etti. Sanıklar, fotoğrafların dini değerleri aşağılamak amacıyla değil, İslam dininin hoşgörüsünü ve caminin huzur bulunacak yer olduğunu anlatmak amacıyla çekildiğini savundu.

17.11.2023 13:35  Güncelleme: 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
KOCATEPE Camisi'nde çekip, sosyal medyada yayımladıkları fotoğraflar nedeniyle tepki gören ve haklarında dava açılan Ezgi C. (21) ile Bilal K. (28), tutuksuz yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Ağustos'ta sosyal medyada paylaşılan ve tepkilere neden olan Kocatepe Camisi'nde çekilmiş fotoğraflarla ilgili soruşturma başlattı. Paylaşımda bulunan yönetmen Bilal K. ile fotoğraflarda poz veren Ezgi C., polis ekiplerince gözaltına alındı. Bilal K. ve Ezgi C., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede, Ezgi C. ve Bilal K.'nin 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan ayrı ayrı 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Sanıklar, Ankara 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

'DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMAK İSTEMEDİK'

Ezgi C., özür dileyerek, "Hazırlık çekimi aşamasında herkes bizi gördü ancak uyarı almadık. Asıl projeyi tamamlayacağımız gün, cuma namazından birkaç saat sonra tekrar gittiğimizde çekimleri gerçekleştirdik. Cemaat vardı, güvenlik vardı ama yine bir uyarı almadık. Fotoğrafları, sosyal medya hesaplarımızda paylaştık. Bizim amacımızı anlayan insanlar olumlu tepkiler verdiler ertesi gün bazı sayfaların yönlendirmesi ile çok fazla olumsuz şiddet içeren tepki aldık. Dini değerleri aşağılamak istemedik. İslam dininin kapsayıcı olduğuna değinmek istemiştik. Bu olayın buralara geleceğini düşünmemiştim. Suç kastım yoktur. Tepkiler çoğalınca özür mesajı paylaştık ve fotoğrafları kaldırdık. Asıl amacımız, İslam dininin hoşgörüsünü ortaya koymaktı" dedi. Ezgi C. ayrıca fotoğraflarda sadece manken olarak yer aldığını ve Bilal K.'nin yönlendirmesi ile hareket ettiğini savunarak, camiyi de mimarisinden dolayı Bilal K'nin seçtiğini söyledi.

'CAMİNİN HUZUR BULUNACAK YER OLDUĞUNU ANLATMAK İSTEDİM'

Bilal K. ise caminin mimarisini beğendiğini belirterek, "Sürekli camiye baktığım için dedim ki 'Kocatepe'de de çekim yapabilirim.' Ezgi'nin de kendine has bir tarzı vardı, giyiniş tarzı farklıydı. Bunu Kocatepe Camisi'yle bağdaştırmak istedim. İslam dinine karşı bir durum var ve bundan rahatsız oldum. Herkesin camiye girebileceği, caminin huzur bulunacak yer olduğunu anlatmak amacıyla fotoğraf çekimi yapmak istedim. Çekimleri camiye gelişleri teşvik etmek amacıyla yaptık. Kesinlikle dini değerleri aşağılamak amacıyla hareket etmedik" dedi. Avukat beyanlarının ardından esasa ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanıkların suç işlemek kastı ile hareket etmediklerini belirterek, beraatlerini talep etti. Hakim, savcıya katılıp, sanıkların beraatine hükmetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KOCATEPE Camisi'nde çekilen fotoğraflar nedeniyle açılan dava sonucunda sanıklar beraat etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement