Konya'da Şiddetli Fırtına - Son Dakika
Güncel

Konya'da Şiddetli Fırtına

Konya\'da Şiddetli Fırtına

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle ağaçların dalları kırıldı, çöp konteynerleri devrildi.

24.05.2013 15:56

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle ağaçların dalları kırıldı, çöp konteynerleri devrildi.

Beyşehir Gölü kıyısında bekleyen gezinti yatları fırtına dininceye kadar turlarına ara verdi. Fırtına nedeniyle oluşan dalgalar yüzünden Beyşehir Gölü'nde göl sularının rengi değişirken, zaman zaman yüksekliği 1 metreyi aşan dev dalgalar kıyıları dövdü. Dalgalar nedeniyle gölde bulunan gezinti yatları, beşik gibi sallandı. Fırtınadan gökyüzünde uçmakta zorluk çeken kuşlar da etkilenerek sığınacak yer aradı.

Şiddetli rüzgara rağmen göl kıyısına gelerek yürüyüş yapmayı sürdüren gençler ve vatandaşlar, kıyıda oluşan dalgaları görüntülemeye çalıştı. Nişanlı bir çift, Beyşehir Gölü'nde oluşan dalgaları denizlerdeki dalgalara benzetirken, Beyşehir Gölü'nün çok değiştiğini ve dalgaların yüksek olmaya başladığını kaydetti.

Gezinti yatı işletmecisi Ahmet Bülbül, ilçede geceden bu yana etkisini gösteren kuvvetli fırtına nedeniyle tüm gezinti yatı sahiplerinin teknelerinin başında nöbet tutmaya başladığını belirtti. Bülbül, "Yatlarımız fırtınadan dolayı kıyıda ceviz kabuğu gibi sallanıyor. Sabah 4'ten beri yatın başında mecburen bekliyoruz. Şu an esen rüzgar lodos ama çok sert, fırtına şeklinde esiyor. Fırtına dininceye kadar göl turlarına ara verdik" diye konuştu.

Fırtına nedeniyle ilçe merkezinde birçok ağacın dalları kırıldı, rüzgardan çöp konteynerleri devrildi.

Öte yandan, şiddetli rüzgardan korunmaya çalışan bir kedinin çöp konteynerinin kapağının altına sığınması da dikkat çekti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Şiddetli Fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement