Kordsa Platin Dergisi Tekstil Sektörü Birincisi - Son Dakika
Güncel

Kordsa Platin Dergisi Tekstil Sektörü Birincisi

Kordsa Platin Dergisi Tekstil Sektörü Birincisi

Platin Dergisi, Ipsos Araştırma ve Danışmanlık Şirketi iş birliği ile Türkiye'den dünyaya açılan en başarılı 'Global 100 Şirketi' belirledi.

28.02.2017 16:41  Güncelleme: 16:42

Kordsa, "Global 100 Şirket" tekstil sektörü birincilik ödülüne layık görüldü.

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, Platin Dergisi'nin Ipsos Araştırma ve Danışmanlık Şirketi iş birliği ile belirlediği Türkiye'den dünyaya açılan en başarılı 'Global 100 Şirket" arasında tekstil sektöründe birincilik ödülüne layık görüldü. Ödüller; bilanço verileri, katma değerli üretim verileri, bilinirlik ve ortaklık yapısı olmak üzere dört ana kategoride 13 kritere göre belirlendi.

Tekstil sektörünün birincisi olan Kordsa adına ödülü, Kordsa CEO'su Cenk Alper aldı. Cenk Alper, ödülle ilgili olarak: "Globalleşen Türk şirketleriyle birlikte endüstrimiz ve şirketler yeni bir çağa giriyor. Ben bunu dört evre olarak görüyorum. İlk olarak Türk şirketleri yabancı ortaklıklar yaparak pazara hizmet vermeye başladı. İkinci hamle ihracat hamlesi oldu. Üçüncü aşama global pazarlarda, yerinde üretim yapmak ve son olarak da teknolojiyi ihraç etmek. Kordsa şu an dördüncü aşamada, global bir marka olarak Dünya'da varlığını sürdürüyor." dedi.

Alanında lider 21 şirketin ödüllendirildiği törende konuşan Alper, şunları ekledi: "44 yılda naylon sektöründe dünya liderliğine, polyester sektöründe dünya ikinciliğine ulaştık. Şimdi yeni sektörlerde dünya birinciliği için tekrar yola çıktık. Kompozit ve inşaatta dünyada güçlendirilecek ne varsa güçlendirmeye hazırız. Hayatı güçlendirmeye devam ediyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kordsa Platin Dergisi Tekstil Sektörü Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement