Köşker: ''Kitap Ruhun Gıdasıdır'' - Son Dakika
Güncel

Köşker: ''Kitap Ruhun Gıdasıdır''

Köşker: \'\'Kitap Ruhun Gıdasıdır\'\'

Kütüphane Haftası Gebze'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

28.03.2012 15:07

Kültür merkezinde düzenlenen kutlamada öğrencilere hitap eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Kütüphane denince akla kitap gelir. Kitap ruhun gıdasıdır, ilacıdır. Bu gıdadan kendinizi mahrum etmeyin" dedi

Her yıl 26-30 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bir programla Gebze'de de kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik açılış konuşmalarıyla sürdü. İlçede bulunan okullarda öğrenim gören öğrencilerin salonu doldurduğu etkinlikte söz alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Kitap ruhun gıdasıdır, ilacıdır" diyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kütüphane denince akla kitap gelir. Okuyarak her gün yeni bir hayata, yeni bir dünyaya uyanırız. Bir insana okuma aşkı ve kitap verin; emin olun ki bu insanın mutlu olması için başka bir şeye ihtiyacı olmayacaktır.

GERÇEK ÜNİVERSİTE KİTAPLIK

Küçük yaşlardan başlayarak çocuklarımıza kitap sevgisinin ve okuma alışkanlığının kazandırılması, geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Zira milletleri ilerleten, zengin kitaplarıdır, kütüphaneleridir. Sevgili öğrenciler; Bilgi ve iletişim teknolojilerinde son yıllarda yaşanan hızlı gelişmelere rağmen, kitap hayatımızdaki önemini hala koruyor. Bilgisayarlarla istediğiniz bilgiye kolayca erişebilirsiniz, malumat sahibi olabilirsiniz; ama kitap okumanın verdiği lezzeti alamazsınız. Meşhur bir yazarın deyişiyle, bugünün gerçek üniversitesi bir kitaplıktır.

KİTAPLAR BAŞUCUNUZDA OLSUN

Sizlere her zaman yararlı olacak bilgileri arşivleyin. Milli Eğitim Bakanlığımızın önerdiği temel eserler başucu kitaplarınız olsun. Evlerinizi birer kütüphaneye, yani gerçek bir üniversiteye dönüştürmek elinizde. Sizlerden ricamız, kendi geleceğiniz için, ailenize, toplumumuza ve ülkemize faydalı olmak için zamanınızı, sahip olduğunuz imkanları iyi değerlendirin. Küresel bir çağda, küresel bilgilere, küresel donanımlara sahip olun."

BİLGİNİN HAM MADDESİ KİTAP

Başkan Köşker'in ardından kürsüye çıkan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut konuşmasında kitap okumanın önemine değindi. Günümüz çağının iletişim ve internet çağı olduğunu söyleyen Karabulut, bu dönemde kütüphanelerin hak etiği ilgiden mahrum kaldığını belirtti. Karabulut, "İnternet sitelerinin, çağımızı saran gelişen teknolojinin tamamının ham maddesinde temelinde yazılı bilgi yani kitap vardır. Kitap okutarak yeni dünyaları keşfedersiniz.

ÖDÜLLERİ PROTOKOL VERDİ

Bu keşiflerden kendinizi mahrum etmeyin, kütüphaneleri ziyaret edin ve bol bol kitap okuyun" dedi. Kaymakam Karabulut'un konuşmasının ardından Ayşe Sıdıka İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği eserleri salonu dolduran konuklardan alkış aldı. Koronun ardından, kütüphane haftasıyla ilgili hazırlanan slayt gösterisi yapıldı. İlçede bulunan okullar arasında halk ve belediye kütüphanesinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından programın sonunda takdim edildi.

Kütüphane etkinliğine İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, belediye başkan yardımcıları, okul idarecileri ve çok sayıda konuk katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köşker: ''Kitap Ruhun Gıdasıdır'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement