Koyun sürülerine koç katımı başladı - Son Dakika
Güncel

Koyun sürülerine koç katımı başladı

Koyun sürülerine koç katımı başladı

Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerde küçükbaş hayvancılık yapan çiftçiler, koyun sürülerine koç katımına başladı.

20.10.2013 13:14

Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerde küçükbaş hayvancılık yapan çiftçiler, koyun sürülerine koç katımına başladı.

Koyun sürüleri içine bırakılan koçların, sürü liderliği ve kendilerine eş seçmek için yaptıkları dövüşler ilginç görüntüler oluşturdu. Koçlar, birbirlerine dakikalarca kafa vurarak üstünlük sağlamaya çalıştı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koç katma döneminin başladığını, koyunlarda et ve süt verimini artırmak için en iyi koçların sürülere katılması gerektiğini söyledi.

Ekim ayının ortaları itibarıyla koyunların kış aylarında doğum yapmaları planlanarak koç katımı yapılmaya başlandığını dile getiren Gök, "Hayvan yetiştiricilerimiz koyunlarına koç katımından önce mutlaka brusella aşısını yaptırmaları gerekir. Çünkü yavru atığını önlemek için bu şart. Koyun yetiştirmenin ilk şartı yetiştirilen koyunlardan düzenli olarak ve çok miktarda yavru elde etmektir. Ayrıca kendi sürümüzde en iyi gençlerin kalması sağlanır. Böylece her sene sürünün verim düzeyi artar" dedi.

Küçükbaş hayvancılık yapan Mustafa Sarıtaş da yaz mevsimi boyunca meralarda, yaylalarda otlayan koyunların artık ahıra dönme zamanının geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koyun sürülerine koç katımı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement