KPSS´de Vatandaş Emanetçilik Yaptı - Son Dakika
Güncel

KPSS´de Vatandaş Emanetçilik Yaptı

KPSS´de Vatandaş Emanetçilik Yaptı

Ortaöğretim ve Ön Lisans Mezunları Devlet Memuru Olabilmek İçin Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) Girdi.

28.11.2010 21:27

ORTAÖĞRETİM ve ön lisans mezunları devlet memuru olabilmek için Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girdi. Kopya skandalı nedeniyle sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı sınava adaylar sınav giriş belgesi ve fotoğraflı kimliklerinin dışında hiçbir şey sokamadı. Nüfus cüzdanı ya da pasaport dışında fotoğraflı kimlik getirenler sınava alınmadı. Bazı okul yönetimlerinin, adaylardan eşyalarını otoparkçıya teslim etmelerini isteyince gerginlik yaşandı. Kızı sınava giren bir vatandaş aracının bagajına doldurduğu eşyalarla emanetçilik yaptı.

İzmir'de devlet memuru olabilmek için bugün (pazar) KPSS'ye giren ortaöğretim ve ön lisans mezunları, neredeyse sınav süresi kadar güvenlik kontrolü için bekledi. Erkek polis erkek, kadın polis kadın adayları saçından ayak parmağına kadar aradı, sınava türbanla girenlerin türbanlarının altı da elle kontrol edildi. Kopya skandalı nedeniyle ertelenen KPSS'de adaylar, sınav tarihini 26 Eyl³l 2010 olarak g÷steren sınava giriş belgesi ile sınava girdi. Kopya skandalının ardından değişen yönetmelikten haberi olmayan adaylar, sınava öğrenci kimlik kartıyla girmek istedi ancak nüfus cüzdanı ya da pasaport dışında fotoğraflı kimlik getirenler alınmadı.

İzmir'de Namık Kemal Lisesi'nde toka küpe, kolyenin bile yasak olduğu sınavda adayların çanta, cep telefonu, otomobil anahtarı gibi eşyalarını okulun otoparkçısına teslim etmelerinin istenmesi, gerginlik yarattı. Adaylar, ''Otoparkçıya mı güveneceğim? Bu nasıl organizasyon? Böyle rezillik mi olur' diyerek, okul müdürü ve öğretmenlerine tepki gösterdi. Öğretmenler, ''Bugüne kadar böyle bir şey yoktu. İlk kez bu sınavda oluyor. Bizden istenen bu. Kurallar böyle, gerginlik yaratmayın, sınav öncesi moralinizi bozmayın' dedi. Bazı adaylar, ''Gece mesaisinden, sabah sınava geldim. Devlet benim işimi kolaylaştıracağına zorlaştırıyor. Devlet sadece kural koyuyor, güçlülerle baş edemiyor, gücü bize yetiyor' diyerek, isyan etti.

Kızı sınava giren Bülent İlbasmış, adayların eşyalarını 1978 model Anadol marka otomobilinin bagajına aldı. Emanetçilik yapan İlbasmış, ''Bu insanlar, devlet memuru olmaya gelmişler, eşyalarını bırakacakları yer yoktu. Ben de çaresizliklerini görünce aracıma aldım. Hangi çanta kimin bilmem. Gelip görüp alacaklar. Bunun büyük bir sorumluluk olduğunu biliyorum ama ne yapayım? Devlet memuru olmak isteyen biri kalkıp da hırsızlık yapmaz diye düşünüyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KPSS´de Vatandaş Emanetçilik Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement