Küçük Dev Adam - Son Dakika
Güncel

Küçük Dev Adam

Küçük Dev Adam

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 5 Grup lideri İzmir Üniversitesi'nin 14 yaşındaki pivotu Efe Yurtlu, yaşıtları yıldız takımda oynamasına rağmen A takım formasıyla maçlara çıkıp, tüm liglerin en küçük oyuncusu oldu.

17.12.2015 11:28

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 5 Grup lideri İzmir Üniversitesi'nin 14 yaşındaki pivotu Efe Yurtlu, yaşıtları yıldız takımda oynamasına rağmen A takım formasıyla maçlara çıkıp, tüm liglerin en küçük oyuncusu oldu. 2.06'lık boyuyla dikkat çeken Efe, ligde ağabey, hatta babası yaşındaki rakipleriyle mücadele ediyor.

Hedefinin gelecekte Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ömer Aşık gibi NBA'de oynamak olduğunu dile getiren genç basketbolcu, "Bu çabamda bana destek veren aileme ve antrenörlerime teşekkür ediyorum" dedi. Efe'nin fiziksel özellikleri nedeniyle basketbola başladığından bu yana kendisinden bir ya da iki yaş büyüklerle oynadığını belirten İzmir Üniversitesi Basketbol Şube Sorumlusu Cemal Soyer Çetintahra, şöyle dedi:

"Bu yıl yine yıldız takımda oynaması gerekirken, ailesi ve antrenörlerinin ortak kararıyla Efe'yi A takıma aldık. Maçlar başladığı zaman verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu gördük. Her geçen gün biraz daha üzerine koyarak kendisini geliştiriyor. Efe, Türk basketbolunun gelecekteki büyük yıldızlarından biri olacak."

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Dev Adam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement