Kumla Çizilen Resimler İzleyenleri Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Kumla Çizilen Resimler İzleyenleri Büyüledi

Kumla Çizilen Resimler İzleyenleri Büyüledi

Dicle Üniversitesi Genç Eğitimciler Kulübü tarafından Öğretmenler Günü vesilesiyle "Kum Sanatı Gösterisi" düzenlendi. Gösteri izleyenleri büyüledi.

02.12.2013 10:22

Dicle Üniversitesi Genç Eğitimciler Kulübü tarafından Öğretmenler Günü vesilesiyle "Kum Sanatı Gösterisi" düzenlendi. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın da bulunduğu etkinlikte, gösteriyi izlemeye gelenler kumdan resim yapmanın güzelliğine şahit oldular.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, İslam Mezhepleri Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Orhan Ateş'in açılış konuşması ile başladı. Ateş, "En büyük öğretici olan Hz. Muhammed (s.a.v)'e salat ve selam ederek, başta vefat etmiş bütün öğretmenlere rahmet diliyor, görev yapan ve yapacak olan öğretmenlerimizin de bu özel gününü kutluyorum" diye sözüne başlayarak, iyi bir öğretmen olmak için iyi bir insan olmak gerektiğini söyledi.

Öğrencileri aşağılamanın öğretmenlere yakışan bir tavır olmadığını ve öğrenciler arasında eşit mesafede olup, ayırım yapılmaması gerektiğini dile getiren Ateş, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u nasıl fethetmeye karar verdiğini kıssa ile anlattı. Ateş'in konuşmasından sonrasında sahne alan kum sanatı ressamı Ömer Faruk Elmas, kumun üzerinde çizilen her resim ile izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Kumla resim şovu yapan Elmas, çizdiği manzara, kız kulesi, gül, kuğu ve insan siluetiyle üniversitelilerin ilgisini çekti. Çok sayıda öğrenci kumla resim şovunu dev ekrandan merakla izledi.

Ömer Faruk Elmas'ın kum sanatı gösterisinden sonra bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kumdan büyüleyici bir sunum yapan ressama teşekkür ederek, bu tür güzel etkinliklerinin devam etmesi için öğrencilerinin katkısının devam etmesini diledi. "Gayretleriniz ile bizleri motive ediyorsunuz. Bizler sizlerden güç alıyoruz" diyen Saraç, bütün öğrencilerin öğretmenler gününü kutlayarak, en iyi öğrenme metodunun yaşayarak öğrenme metodu olduğunu da sözlerine ekledi. Sahnede son olarak Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekip, sanat müziğinin en güzel eserlerini seslendirdi. Türk sanat müziğinin "Bir kızıl goncaya benzer dudağın, Duydum ki unutmuşsun, İstanbul sokakları, Artık Sevmeyeceğim, Aşkın kanunu" eserlerini seslendiren ekip, izleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Öğrenciler etkinlik sonrasında kongre merkezi önünde dilek fenerlerini yakarak, rengârenk fenerleri gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kumla Çizilen Resimler İzleyenleri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement