Kurban Pazarında İngiliz Kazlarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Kurban Pazarında İngiliz Kazlarına Yoğun İlgi

Kurban Pazarında İngiliz Kazlarına Yoğun İlgi

Kars'ta kurban pazarına getirilerek tanesi 450 TL'den satılan İngiliz Kazları ilgi odağı oldu.

23.10.2012 13:27

Kars'ta kurban pazarına getirilerek tanesi 450 TL'den satılan İngiliz Kazları ilgi odağı oldu.

Kurban pazarında kurbanlıkların geçen yılın çok altında olduğunu ve hayvanlarını satamadıklarını ileri süren hayvan yetiştiricileri, hayvanlarının ellerinde kaldığından yakınırken, iki kafadarın hayvan pazarına getirdiği İngiliz Kazları ise tanesi 450 TL'den alıcı buluyor. Rasim Sümbül ve Devran Alp'in Batum'dan getirerek yetiştirdiği ve büyüdükleri zaman boyları yaklaşık 1 metrenin üzerinde olan İngiliz kazları, kent merkezinde Kömür Tevzi önünde kurulan kurban pazarında vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Kurban pazarında satılan bir koç ile aynı fiyatta olan kazlardan birçoğu hemen satıldı.

Kurban pazarına gelerek vatandaşlarla görüşen Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da İngiliz kazlarının bulunduğu bölgeye geldi. Bozkuş, kazların enteresan olduğunu belirterek, kazların kurbanlıklarla eş değer fiyata sahip olması karşısında şaşırdı.

İngiliz kazlarının satışlarından memnun olduklarını dile getiren Rasim Sümbül, "Bizim kazlarımızın çifti hayvan pazarında satılan hayvanlarla eş değer fiyatta. Biz bunları getirdik memleketimizde tanıtmak için. Bir arkadaşımız İngiltere'den gönderdi. Biz onları yumurta olarak aldık. Yetiştirdik. Şu an 500 tane var elimizde her biri 9,5-10 kilo et veriyor. Bizim kazlarımız hayvan pazarındaki hayvanlardan daha çok ilgi görüyor. 200 tane kadar sattık. Bunlar 2 aylık daha ufaklar. Daha büyükleri var. Her birisi 70-80 adet yumurta yapıyor. Yapmış oldukları yumurtaların hepsini yavru olarak çıkarıyorlar. 1,20 santim kadar büyüyorlar. ve çok idealdirler" dedi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurban Pazarında İngiliz Kazlarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement