"Kurdele ya da Artı Sonsuz" Kassel'de Sahne Alıyor - Son Dakika
Güncel

"Kurdele ya da Artı Sonsuz" Kassel'de Sahne Alıyor

"Kurdele ya da Artı Sonsuz" Kassel\'de Sahne Alıyor

Şehir Tiyatroları'nın "Kurdele ya da Artı Sonsuz" oyunu" Kardeş Şehir Festivali"nde Kocaeli'yi temsil edecek.

05.09.2013 08:11  Güncelleme: 08:17

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Almanya'nın Kassel Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeş Şehir Festivali"ne "Kurdele ya da Artı Sonsuz" isimli oyunu ile katılacak. Kuruluşunun bin 100. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek festival 13-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Festival de "Kurdele ya da Artı Sonsuz" oyunu sahnelenecek.

ALMANCA ALTYAZILI

Şehir Tiyatroları'nın başarılı sanatçısı Seçil Mutlu tarafından kaleme alınan ve son derece çarpıcı bir kurguyla şiddet çemberindeki iki farklı kadının yaşamından kesitleri yansıtan"Kurdele ya da Artı Sonsuz" 16 ve 17 Eylül tarihlerinde sahne alacak. Oyun Almanca altyazılı olarak izleyici karşısına çıkacak. Festivalde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra; Nowy Urgengoi, Rovainiemi, Jaroslawl, Vasteras, Kassel, Berlin, Arnstadt, Mulhouse, Florenz ve Ramat Gan illerinden tiyatro toplulukları yer alacak.

HAYATIN MERKEZİNDEKİ ŞİDDET

Oyun toplumsal şartlandırmaların getirdiği baskı ve yönlendirmelerin erkeği de çaresizliğe sürüklemesi ile hayatın 'şiddeti merkeze alan' bir yap-boza dönüşmesinin ironik bir dille aktarılıyor. Dekor- kostüm tasarımında Veysel Çıracı, ışık tasarımında Erol Dinçdemir, ses tasarımında İlker Sevüker görev alıyor. Seçil Mutlu'nun yönetmen ve oyuncu olarak son derece başarılı bir performans sergilediği 'Kurdele ya da Artı Sonsuz' Yeni Tiyatro Dergisi 'Yeni Tiyatro Dergisi Türkçe'ye Katkı Ödülü ve Direklerarası Seyircileri Oyun Yazma Ödülü'ne de layık görülmüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kurdele ya da Artı Sonsuz' Kassel'de Sahne Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement