Kürkçüoğlu, Elfed Ödülüne Layık Görüldü - Son Dakika
Güncel

Kürkçüoğlu, Elfed Ödülüne Layık Görüldü

Kürkçüoğlu, Elfed Ödülüne Layık Görüldü

Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından gerçekleştirilen “Harput, Elazığ ve Kültürü Konulu Türk Halk Müziği Beste Yarışması”na iki eserle katılan Urfalı bestekâr M.Fuat Kürkçüoğlu, “Elazığ üstü Harput” adlı türküsüyle üçüncülük ödülü kazandı.

18.09.2015 15:20

Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından gerçekleştirilen " Harput, Elazığ ve Kültürü Konulu Türk Halk Müziği Beste Yarışması"na iki eserle katılan Urfalı bestekar M.Fuat Kürkçüoğlu, "Elazığ üstü Harput" adlı türküsüyle üçüncülük ödülü kazandı. ELFED yetkilileri, Kürkçüoğlu'nu 12 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek Yeni Bestelenen Harput-Elazığ Türküleri Konseri başlıklı Ödül Töreni Konserine davet etti, Elazığ kültürüne katkılarından dolayı şükranlarını dile getirdi.

Fuat Kürkçüoğlu ise altmışa yakın bestesi olduğunu belirterek, türkülerinin mahalli sanatçılar tarafından sevilerek okunduğunu söyledi. Bir Urfalı olarak Şanlıurfa'ya böyle bir ödül kazandırdığı için mutlu olduğuna vurgu yapan Fuat Kürkçüoğlu, bu gibi yarışmaların Urfa'da da gerçekleştirilmesi gereğine inandığını ifade etti. Kürkçüoğlu, aldığı ödülü Urfa'ya ve Urfalılara armağan ettiğini ve bundan böyle Urfa adına güzel eserler üreteceğine inandığını söyledi.

Birinciliğe layık eser bulunamayan yarışmada; İkinciliği Sen Harput de ben Elazığ, Söz, Beste: Arif Çelik kazandı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kürkçüoğlu, Elfed Ödülüne Layık Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement