Kütahya Simav Beyce'nin Sembolü 4 Asırlık Çınar Gençlere Emanet - Son Dakika
Güncel

Kütahya Simav Beyce'nin Sembolü 4 Asırlık Çınar Gençlere Emanet

Kütahya Simav Beyce\'nin Sembolü 4 Asırlık Çınar Gençlere Emanet

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Beyce Köyü'ndeki 435 yıllık tescilli çınar ağacı gençler tarafından koruma altına alındı.

22.05.2016 13:00

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Beyce Köyü'ndeki 435 yıllık tescilli çınar ağacı gençler tarafından koruma altına alındı.

Simav'ın Beyce Köyü Hıdrellez mevkinde 'Ulu Çınar' olarak bilinen 435 yıllık ağaç, birçok doğal afete ve tabiatın ağır koşullarına rağmen halen dimdik ayakta duruyor. Bin 800 nüfuslu köyün muhtarı Haşim Akat, Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nda görevli uzmanların 2003 yılında, ağacın gövdesi üzerinde yaptıkları teknik inceleme sonucu 422 yaşında olduğunu tespit ettiklerini belirterek, 'Ulu Çınar'ın tescillendiğini anlattı. 2003 yılında 422 yaşında olduğu tespit edilen Ulu Çınar'ın bugün 435 yaşına bastığını vurgulayan muhtar Akat, "Ne yazık ki ağacın gövdesine yapıştırılan tabelası sökülmüş. Ama ben en kısa sürede tabelayı yeniden tanzim ederek ağacın gövdesine tekrar sabitleyeceğim. Ağacımız heybetli görüntüsüyle sadece Simavlıların değil ilçeye gelip giden herkesin ilgi odağı haline geldi. Korunması konusunda çok titiz davranıyoruz. Gençlerimiz boş kaldıklarında vakitlerini bu ağacın altında geçiriyorlar. Koruma ve kollama görevini de onlar üstlendi. Bu yüzden gözümüz arkada kalmıyor" dedi.

40 metreyi aşkın boyu, 10 metreyi bulan çevresi ile ağacın son günlerde doğa fotoğrafçılarının da ilgi odağı haline geldiğini söyleyen Akat, "Bölgemizde buna benzer asırlık çınarlar elbette var. Ancak en sağlıklısı bizim köyümüzdeki ulu çınar. Ulu çınar köyümüzün simgesi konumunda. Onu Beyce halkı olarak çok seviyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya Simav Beyce'nin Sembolü 4 Asırlık Çınar Gençlere Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement