Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan Açıklaması

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan Açıklaması

"Sermaye artırımı ve karlılık artışı, bankamızın istikrarlı ve güçlü büyüme kaydettiğinin en önemli göstergeleri"

10.08.2014 15:14

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Sermaye artırımı ve karlılık artışı, bankamızın istikrarlı ve güçlü büyüme kaydettiğinin en önemli göstergeleri" dedi.

Uyan, Kuveyt Türk'ün yılın ilk yarısında elde ettiği finansal sonuçlara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kuveyt Türk olarak sektöre örnek teşkil eden yenilikçi ürün ve hizmetler sunduklarını, gelecek hedeflerine doğru sağlam adımlar attıklarını belirtti.

Sermaye artırımı ve karlılık artışının, bankalarının istikrarlı ve güçlü büyüme kaydettiğinin en önemli göstergeleri olduğunun altını çizen Uyan, "Bugün itibariyle toplam şube sayımızı 287'e, toplam çalışan sayımızı da 4 bin 867'ye yükseltmiş büyük bir bankayız. Türkiye'deki 25. yılımızın son yarısında da sektörümüze değer katacak adımlar atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

2014 yılının ilk 6 ayına ilişkin verilerini açıklayan Kuveyt Türk, geçen yılın aynı dönemine göre net karını yüzde 20 artırarak 175 milyon liraya yükseltti.

Kuveyt Türk, 2014 yılının ilk yarısında toplam aktiflerini 2013 yıl sonuna oranla yüzde 18 artırarak 30 milyar 511 milyon liraya çıkartırken, öz varlıklarını da yüzde 24 artırarak 2 milyar 854 milyon liraya yükseltti.

Toplanan fonlarda yine aynı döneme oranla yüzde 15 artış sağlayarak 19 milyar 637 milyon liraya ulaşan Kuveyt Türk, fon kullanımında yüzde 13,5 artış gerçekleştirerek 18 milyar 895 milyon TL'lik fon kullandırdı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement