Liberman'ın Ortadoğu Dörtlüsü'ne Yazdığı Mektup - Son Dakika
Güncel

Liberman'ın Ortadoğu Dörtlüsü'ne Yazdığı Mektup

Liberman\'ın Ortadoğu Dörtlüsü\'ne Yazdığı Mektup

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın, "Mahmut Abbas'ı barışın önünde bir engel olarak nitelendirerek Filistin'de seçime gidilmesi ve başka bir başkan seçilmesi" görüşünün İsrail Hükümeti'nin resmi görüşü...

23.08.2012 20:31

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın, "Mahmut Abbas'ı barışın önünde bir engel olarak nitelendirerek Filistin'de seçime gidilmesi ve başka bir başkan seçilmesi" görüşünün İsrail Hükümeti'nin resmi görüşü olmadığını söyledi.

Barak, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Liberman'ın Uluslararası Ortadoğu Dörtlüsü'ne (ABD, BM, Avrupa Birliği ve Rusya) gönderdiği ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı barışın önünde engel olarak nitelendiren mektubu şiddetle eleştirerek, Liberman'ın yürüttüğü siyasetin yanlış olduğunu ve İsrail'in çıkarlarına hizmet etmediğini söyledi.

İsrail'in kendisi dışındaki yönetimlerin seçimlerine müdahale etmesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Barak, "Liberman'ın mektubunda dile getirdiği görüşler, İsrail Hükümeti'nin resmi görüşünü yansıtmıyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan hükümet kanadından gelen tüm eleştirilere rağmen Liberman bugün İsrail radyosunda yaptığı konuşmada, Abbas'ın yürüttüğü politikanın Hamas ve diğer silahlı örgütlerin yürüttüğü terör faaliyetlerinden daha tehlikeli olduğunu savundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nde İcra Komitesi Üyesi ve Başmüzakereci Saib Ureykat ise Liberman'ın açıklamalarının "Abbas'ın öldürülmesi yönünde bir tahrik" olduğunu ileri sürdü.

Ureykat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron, Yaser Arafat'ın öldürülmesi yönünde tahrik edici sözler söylemiş ve Arafat öldürülmüştü. Liberman'da aynı şekilde davranıyor" diye konuştu.

Liberman, Uluslararası Ortadoğu Dörtlüsü'ne gönderdiği mektupta, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı barışın önünde engel olarak nitelendirmiş, yeniden seçime gidilerek Abbas'ın yerine başka bir başkan seçilmesini istemişti.

Muhabir: Halid Zegari - Meryem Kasım/ Orhan Güvel

Yayıncı: İbrahim Uyar - KUDÜS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Liberman'ın Ortadoğu Dörtlüsü'ne Yazdığı Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement