Lojman Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Lojman Cinayeti Davası

Lojman Cinayeti Davası

Eski SHP'li Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün, TBMM lojmanı'nda öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

14.09.2012 12:51  Güncelleme: 13:09

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün TBMM lojmanında öldürülmesiyle ilgili davanın sanığı Abdullah Gökalp'ın yargılandığı davada, mahkeme, maktulün bazı arkadaşlarının "tanık" olarak dinlenmesi için "zorla getirilmelerine" karar verdi.

Mustafa Güngör'ün, 24 Haziran 1991'de TBMM lojmanı'nda öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, başka suçtan hükümlü sanık Abdullah Gökalp ve avukatı Nigar Yılmaz ile Erol Güngör ve avukatı Ahmet Çağlayan katıldı.

Mahkeme, geçen duruşmaya "tanık" olarak dinlenmeleri kararlaştırılan maktulün arkadaşlarının, mahkemede hazır bulunmamaları nedeniyle dinleyemedi.

Sanık Gökalp, kaldığı cezaevinde can güvenliğinin olmadığını öne sürerek, duruşmalarda konuşmaması için tehdit edildiğini iddia etti.

Eşinin ve iki çocuğunun devlet tarafından korunmadığını ileri süren Gökalp, şunları kaydetti:

"Cinayetle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorsanız ailemin güvenliğini sağlayın. Ailem korunmayacaksa beni bir daha mahkemeye getirmeyin. Benimle oyun oynanıyor. Eşim ve çocuğumun can güvenliği için 'gereken yapıldı' deniyor ama polis ve savcılık 'buna dair bir yazının olmadığını' söylüyor."

Gökalp, Mustafa Güngör'ün yakın arkadaşlarının tanık olarak dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

Avukat Ahmet Çağlayan da Güngör'ün arkadaşlarından özellikle Çiğdem Taşkıran'ın dinlenmesini istediklerini söyledi. Taşkıran'ın, Güngör'ün ölümüne ilişkin çok şey bildiğini kaydeden Çağlayan, Taşkıran ile diğer tanıkların da dinlenmesini istedi.

Maktulün bazı arkadaşlarının "tanık" olarak dinlenmesi için zorla getirilmesine karar veren mahkeme, Çiğdem Taşkıran'ın ifadesinin alınması için talimat yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Davanın iddianamesinde, Abdullah Gökalp'in, 14 Mayıs 2010'da adalet müfettişine verdiği ifadede, 24 Haziran 1991'de Mustafa Güngör'ü öldürdüğünü beyan ettiği ifade ediliyor.

İddianamede, Gökalp'in "tasarlayarak, kasten öldürme" suçundan cezalandırılması talep ediliyor.

Muhabir: Mehmet Tosun/ Barış Kılıç

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lojman Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement