Madenciler İkramiyelerini İstedi - Son Dakika
Güncel

Madenciler İkramiyelerini İstedi

Madenciler İkramiyelerini İstedi

Zonguldak’ta, yaklaşık 10 gündür ikramiyelerini alamayan maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu önünde eyleme başladı.

31.12.2013 17:44

Zonguldak'ta, yaklaşık 10 gündür ikramiyelerini alamayan maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu önünde eyleme başladı.

TTK müesseselerinde çalışan maden işçileri, yılın son gününde kurum binası önünde eylem başlattı. Yaklaşık 200 maden işçisi, kurum binası önüne gelerek ikramiyelerinin ödenmesini istedi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş kurum merdivenlerine inerek işçilere açıklama yaptı.

Yaklaşık bir saatten bu yana eylemlerini sürdüren maden işçileri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. İşçiler, evde çocuklarının aç beklediğini ifade ederek tam ve yarım şekilde ödenecek olan ikramiyelerinin ödenmesini istedi.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Hazine'den aktarılması gereken paranın, sadece Başbakan tarafından imzalanması gerektiğini söyledi. Alabaş, "Bizim on gündür uğraştığımız durumu, çalışan arkadaşlarımız olarak siz Başbakan'a ulaştırdınız. Size teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, paranın Hazine'ye aktarıldığı an işçilerin ikramiyelerinin ödeneceğini ifade etti. TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise "Genel Müdür gelsin dediniz geldik. Bakın arkadaşlar bugüne kadar TTK'da kaç maaşınız kaldı. Bu yaptığınız gerçekten hiç hoş değil. Çok zor durumda bırakıyorsunuz. İnşallah bu gün imzalanacak. Sizin alacaklarınız ödenecek. Bu güne kadar sizin bir kuruş alacağınız olmadı. Sesinizi duyurdunuz, eyleminizi yaptınız. Lütfen daha fazla kırmadan dökmeden eyleminizi sonlandırın" dedi.

İşçiler 2 bin ila 4 bin 500 TL arasında değişen ikramiyelerinin ödenmesi için eylemlerini sürdürüyor. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın görüşmelerinin sürdüğü öğrenildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madenciler İkramiyelerini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • buket kanyılmaz: ya millet alın terini istiyo havadan para istemiyo devletden 0 0 Yanıtla

Advertisement