Makedonya - Türkiye Kültür Haftası - Son Dakika
Güncel

Makedonya - Türkiye Kültür Haftası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Edirne Uluslararası Film Festivali ekibinin toplantısından detay görüntüler Festival Yürütme Kurulu Başkanı Murat Tufan'ın konuşması Edirne Uluslararası Film Festivali ekibi ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde 25 - 27 Mart tarihlerinde "Makedonya-Türkiye Kültür Haftası ve Sinema Çalıştayı" düzenlenecek.

23.03.2016 18:06

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne Uluslararası Film Festivali ekibinin toplantısından detay görüntüler

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Murat Tufan'ın konuşması Edirne Uluslararası Film Festivali ekibi ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde 25 - 27 Mart tarihlerinde "Makedonya- Türkiye Kültür Haftası ve Sinema Çalıştayı" düzenlenecek.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Murat Tufan, ikinci festivali düzenlemeden önce çeşitli konferanslar organize edeceklerini kaydetti.

İkinci festivalin akademik yönünün daha ağır basacağını anlatan Tufan, "İlk festivalimizde acemiydik, ikincisinde, üçüncüsünde daha iyi işler ortaya konacak. Makedonya-Türkiye Kültür Haftası ve Sinema Çalıştayı'nı da iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmek ve kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla festivalden önce düzenlemek istedik. Üniversitemizin desteğiyle çalıştayımız akademik anlamda da desteklenecek, film gösterimi ve konferanslar yapılacak. Genellikle göç olgusunun işleneceği çalıştay iki ülke arasındaki kültür ilişkilerini de artıracak. Bize katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "İlk festivalde çeşitli sorunlar yaşanmıştı, bunları telafi edebilecek misiniz? İkinci bir festivalin Edirne'ye getirisi ne olacak" sorusuna Tufan, "İlk festivalimizdeki sorunları ikinci festivalde yapmamaya çalışacağız. Bizim de istemediğimiz bazı aksaklıklar yaşandı, telafi edeceğiz. Festivalin Edirne'ye hem tanıtım hemde vizyon açısından getirisi önemli. Birçok ülkede Edirne'nin tanıtımını yapıyoruz, ikinci festivalde de bu tanıtımlar devam edecektir" yanıtını verdi.

Toplantıya, TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Bayraktaroğlu ve çalıştayın tanıtım ekibi katıldı.

Makedonya - Türkiye Kültür Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya - Türkiye Kültür Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement