"Kayısı yarışması" yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Kayısı yarışması" yapıldı

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince 24'üncüsü düzenlenen Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında 145 üreticinin katılımıyla "Kayısı Yarışması" düzenlendi.

17.07.2021 16:43  Güncelleme: 21:07

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince 24'üncüsü düzenlenen Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında 145 üreticinin katılımıyla "Kayısı Yarışması" düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmanın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kayısının kent için çok önemli bir tarım ürünü olduğunu belirtti.

Malatya'yı "kayısının başkenti" olarak tanıttıklarını dile getiren Gürkan, "Kayısıyı güneşin altın yumurtası diye tabir ediyoruz. Allah'ın bu şehre verdiği bir nimet, bu nimete ne kadar şükretsek azdır. Bir şehrin kimliği, marka değeri, hafızası yükselince bütün ürünleri kendiliğinden yükselme trendine girer." diye konuştu.

Gürkan, rakımı düşük olan Battalgazi ve Kale ilçesinde kayısı hasadının tamamlanmasından dolayı yarışmaya katılamamasından dolayı gelecek yıl yarışmanın tarihini öne alacaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki sene Uluslararası Kayısı Festivali'ni ülke ve yurt dışında sese getirecek şekilde kutlanması noktasında gerekli talimatı verdim. Kernek Meydanında veya Fuarcılık Merkezinde kayısı yarışmasını yapacağız. Binlerce üreticimizin katıldığı kayısı yarışmasını icra edeceğiz. Kayısının nitelik anlamında segmentini yükseltmek, kayısı ile ilgili ürün, ambalaj ve gıda çeşitlenmesiyle ilgili çalışmamızı ileriki zamanda kamuoyuyla paylaşacağız."

İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, Malatya Ticarete Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile Malatya Tarım Platform Başkanı İhsan Akın selamlama konuşması yaptı.

Kabaaşı ve hacıhaliloğlu kayısı türlerinin yer aldığı, 2 kategoride yapılan yarışmaya 145 üretici katıldı.

Hacıhaliloğlunda birinci Murat Özdemir, ikinci Cemal Çelebi ve üçüncü Ali Mede oldu.

Kabaaşıda ise birinci Mahir Mete, ikinci Halid Özdemir ve üçüncü Hüseyin Olgun oldu.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri ise gece festival kapsamında düzenlenecek konserde verilecek.

"Kayısı yarışması" yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kayısı yarışması' yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement