Mardin'de Dördüzleri Olan İşsiz Babanın Çağrısı: Bebeklerime Bakabileceğim İş İstiyorum - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Dördüzleri Olan İşsiz Babanın Çağrısı: Bebeklerime Bakabileceğim İş İstiyorum

Mardin\'de Dördüzleri Olan İşsiz Babanın Çağrısı: Bebeklerime Bakabileceğim İş İstiyorum

Mardin'de dördüzleri olan işsiz babanın çağrısı: Bebeklerime bakabileceğim iş istiyorumMARDİN'in Ömerli İlçesi'nde yaşayan işsiz baba Ziver Altındağ, doğum yapan eşinin 3'ü kız, 1'i erkek dördüz dünyaya getirmesine hem sevindiğini hem de kara kara düşündüğünü belirterek, "Daha önce üçüz veya dördüz çocuklarım olsun diye dua etmiştim Allah dualarımı kabul etti, buna çok sevindim. Ama şimdi bunlara nasıl bakacağım bilmiyorum.

12.08.2016 11:44

Mardin'de dördüzleri olan işsiz babanın çağrısı: Bebeklerime bakabileceğim iş istiyorum

MARDİN'in Ömerli İlçesi'nde yaşayan işsiz baba Ziver Altındağ, doğum yapan eşinin 3'ü kız, 1'i erkek dördüz dünyaya getirmesine hem sevindiğini hem de kara kara düşündüğünü belirterek, "Daha önce üçüz veya dördüz çocuklarım olsun diye dua etmiştim Allah dualarımı kabul etti, buna çok sevindim. Ama şimdi bunlara nasıl bakacağım bilmiyorum. Devlet büyüklerime sesleniyorum, bebeklerime bakabileceğim bir iş versinler" dedi.

Mardin'in Ömerli İlçesi'nde yaşayan Ziver Altındağ (34), 2 yıl önce Sibel Altındağ ile evlendi. Çok aramasına rağmen iş bulamayan baba Ziver Altındağ, 10 Ağustos'ta hamile olan eşi dördüz doğurunca, hem sevindi hem de, bunları nasıl beslerim diye kara kara düşünmeye başladı. Önceki gün Mardin Kadın Doğum Hastanesi'ne getirilen Sibel Altındağ, burada erken doğum yaparak 3'ü kız, 1'i erkek dördüz dünyaya getirdi. Erken dünyaya gelen dördüzler, hastanede küvözde kontrol altında tutuluyor.

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş ve Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehtap Bingül, bebeklerin sağlık durumlarını yakından takip ederek aileyi ziyaret etti ve tebrik etti. Yeni Doğan Bakım Uzmanı Dr. Turan Derme, Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Aziz Rodan Saruhan tarafından 10 Ağustos günü dördüz doğum gerçekleştiğini ve doğumun iyi geçtiğini söyledi. Prematüre doğan bebeklerin sağlık durumlarının iyiye gittiğini kaydeden Dr. Derme, "Bebeklerimiz genelde ağırlıkları bin 300 ve bin 400 gram aralığında. Şu anda kuvözde takip ediliyorlar. Tıbbı bakımları devam ediyor. 2 hafta kadar burada yatmalarını bekliyoruz. Belli bir ağırlığa ulaşınca bebekleri sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz. Sağlık durumları şuanda iyi. Prematüre olduğu için beklediğimiz bazı sorunlar oluyor. Bunların hepsinin düzeleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Doğumu gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Aziz Rodan Saruhan da, dördüz gebelik tedavisini tespit ettiklerini belirterek, "Bütün takiplerini yaptık 30'uncu haftaya kadar geldik, sancısı dayanılmaz olunca hastayı yatırdık ve sezaryen ile bebekleri dünyaya getirdik. Bebeklerin 3'ü kız 1 tanesi erkek 4'ünün durumu iyi" diye konuştu.

Baba Ziver Altındağ ise, bebeklerin yanından bir an olsun ayrılmazken, çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah herkese nasip etsin. İlk duyduğumuzda çok sevindik ama bunun maddi zorlukları olduğu için ister istemez zorlanma durumumuz oldu. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum; öncelikle çocuklarıma bakacağım şekilde bir iş sağlamalarını istiyorum. Evim de kira olduğu için ve dördüz olduğu için çok zorlanacağımın farkındayım. Kiralık evdeyim, bir yardım gelmezse artık Allah ne kadar güç verdiyse, elimizden geleni yapacağız. İyi kötü geçiniyorduk bu şekilde ama Allah kısmet etti bu dördüz olduğu için bayağı bir zorlanacağız. İlk duyduğumuzda çok sevindik ama bunun maddi anlamda giderine baktığınızda insan biraz üzülüyor, yani acaba bakabilecek miyim, acaba mağdur edecek miyim? Bunları düşünüyorum, bundan sonra her şeyi önce Allah'a sonra büyüklerimize bırakmışım. Dün dördüz çocuğum oldu. Çok mutluyum ve çok sevinçliyim ama aynı zamanda biraz düşünceliyim. Bunların geleceği, bakımı nasıl olacak? Bilmiyorum. Dördüzlerimiz 3 kız bir erkek oldu. Erkeğin ismini Bünyamin düşünüyoruz. Kızlara daha vermedik. Bundan 4-5 sene önce televizyonda ikiz görmüştük. Görünce mutlu oldum ve dua etmiştim. Allah'ım evlenince benim de ikiz, üçüz yada dördüz çocuğum olsun diye. Allah nasip etti. 3'üncü ayda haberimiz oldu. Çok mutlu oldum. Önce üçüz diye biliyorduk. Dördüncüsü sürpriz oldu" şeklinde konuştu.

Anne Sibel Altundağ da, ilk hamileliğinin 3'üncü ayında dördüzlerden haberdar olduklarını, sağlıklı dünyaya gelmelerinden dolayı da mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Dördüzleri Olan İşsiz Babanın Çağrısı: Bebeklerime Bakabileceğim İş İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement