Meclis'te Şartlı Mı Şartsız Mı Tartışması - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Şartlı Mı Şartsız Mı Tartışması

Meclis\'te Şartlı Mı Şartsız Mı Tartışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Beltaş A.Ş'nin belediyeye bağışlanması kararında şartlı bağış mı, şartsız bağış mı tartışması yaşadı.

14.11.2014 12:54

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan toplantılarının 4. birleşimiyle toplantı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü Binası'nda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı. Toplantı önce günden kalan Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Dernek Başkanlığına adına kayıtlı Beltaş İmar Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi'nin bağışlanması maddesiyle başladı.

Yapılacak olan bağışla ilgili konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, "Dün belediyemizin bahşedilen şirketiyle ilgili kararı bugüne ertelemiştik. Dün karar vermemiştik. Eminim sizler de gerekli araştırmayı yapmışsınızdır. Biz araştırmamızda belediye kanununda gerek başkanımızın söylediği gerek diğer hukukçu arkadaşların belirttiği belediye başkanımız devralabilir, bağışı kabul edebilir cümlesi var ise de belediye başkanı yetkileri arasında 18. Maddenin g bendine göre, 'yetkili organların kararını almak şartıyla belediye başkanı adına sözleşme yapmak, karşılıksız bağışları kabul etmek ve gerekli tasarrufta bulunmak' ifadesi var. Bu işin hukuki boyutu, bir diğer yönü de ben o yazıyı bir kez daha okutacağım" dedi.

ŞİRKETİN ANA SÖZLEŞMESİ

Emlak istimlak daire başkanlığı tarafından, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Dernek adına kayıtlı Beltaş İmar Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketine ana sözleşmesinde belirtilen faaliyetleri yapmak üzere bağışlanılmak istendiği ilgili yazıda belirtilmiş olup, eski borçları kendilerine ait olup makamınızca uygun görülmesi halinde yukarıda belirtildi üzere 5393 sayılı kanunun 18. Maddesi/g bendine göre belediyeye verilen yetkiler çerçevesinde devir almak üzere..." şeklindeki yazıyı okutan Kaytan, "İllaki bağışlanmada şart aranacaksa şirketin ana sözleşmesinde ilgili faaliyetleri yapmak üzere bir şart olarak okunabilir. Dün de dediğim gibi belediyemize hizmet etmek için kurulan bir şirket ve devralınan bir şirket" dedi.

'HEPİMİZ OKURYAZARIZ'

Daha sonra söz alan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, onun bir şart olmadığını kaydetti. Maddeni açık ve net olduğuna vurgu yapan Cin,"Ama deyin ki, 'lazımdır, ihtiyaçtır, geçirmek istiyoruz.' Sizden ricam bundan sonra bu tür şeyler böyle olmasın. Hepimiz okur yazarız ve yasa da çok net. Yasayı baştan sona, bir bütün olarak okursanız çok net ama onaylanabilir, evet de denilebilir. Sizin şart dediğinizde eğer belediyeye bir şart yüklüyorsa o şart olur. Ben de borcum varsa kendim ödüyorum. Yani borçsuz bir şekilde, size zarar vermeden, size vermek istiyorum. Dolayısıyla o şart değildir. Hepimizin belli bir yaş düzeyi var. Bir olgunluk düzeyi var ve okur yazarız. Her birimizin belli kurumlarda belli sorumlulukları var. Hepimiz, birbirimize karşı açık ve samimi olalım. Ben bütün arkadaşlara güvenmek istiyorum. Ve lütfen arkadaşlar da bir görev duygusu içerisinde olsunlar. Algılama düzeyi aynı olmayabilir. Algılamaya yol açamayacak bir tarzda açık ve şeffaf yazılmış. Yani yasa açıktır. Şartlı bağış, şartsız bağış. Şartlı bağışlarda doğrudur kurumun, mevcut kuruluşun onayı alınır" dedi. Yapılan kısa süreli tartışmanın ardından belediye meclisi toplantıya basına kapalı olarak devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Meclis'te Şartlı Mı Şartsız Mı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement