Meclis'te "Yaşlılık Aylıkları Asgari Ücretin Üçte Biri Olsun" Önerisi - Son Dakika
Güncel

Meclis'te "Yaşlılık Aylıkları Asgari Ücretin Üçte Biri Olsun" Önerisi

Meclis\'te "Yaşlılık Aylıkları Asgari Ücretin Üçte Biri Olsun" Önerisi

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, yaşlılık aylığının yıllık asgari ücretin üçte biri olması için yasa teklifi verdi.

22.10.2012 16:35

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, yaşlılık aylığının yıllık asgari ücretin üçte biri olması için yasa teklifi verdi.

Kars Milletvekili Birtane, "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun"da değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini meclis başkanlığına sundu. Yaşlılık aylıklarının çok önemli bir araç olduğunu ve belli bölgelerdeki yaşlılar için büyük değer taşıdığını kaydeden Birtane "Aylıklar üç ayda bir, o yıl için belirlenen asgari ücrete denk gelecek bir miktarda ödenmelidir" dedi.

Teklifte "65 yaşını doldurmuş, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne ad altında olursa olsun bir gelir ve aylık hakkından yararlanamayan, nafaka bağlanmamış ya da bağlanması mümkün olmayan, mahkeme kararıyla veya doğrudan doğruya kanunla bağlanmış herhangi bir gelire sahip bulunmayan ve muhtaçlığını İl ve ya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından alacakları belgelerle kanıtlayan vatandaşlara hayatta bulundukları sürece, her yıl için belirlenen asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden miktarda aylık bağlanır" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te 'Yaşlılık Aylıkları Asgari Ücretin Üçte Biri Olsun' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement