Melihat Gülses'den Muhteşem Konser - Son Dakika
Güncel

Melihat Gülses'den Muhteşem Konser

Melihat Gülses\'den Muhteşem Konser

Melihat Gülses tarafından Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Devlet Tiyatro salonunda konser verildi.

04.05.2013 10:50

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından "Kültür Sanat" günleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Sanatçı Melihat Gülses tarafından Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Devlet Tiyatro salonunda konser verildi.

Konsere; Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, çok sayıda öğretim elamanı ve sanatsever katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, konservatuarımız sadece bölgede değil, Türkiye'de anılır, dinlenir olduğunu ve uluslar arası ölçekte çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Medeniyetin olmazsa olmaz ayağının sanat olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "Bir medeniyetin sanat ayağında musiki vardır. Kendi müziğimizde mutlaka var olmak, bir duruş sergilemek, bir yüzümüz olması lazım. Türkiye de Devlet Üniversiteleri arasında üçüncü olarak Gaziantep'te kurulan Türk Musikisi Devlet Konservatuarımız hem Türk musikisinde, hem Türk Halk Musikisinde hem de halk oyunlarında giderek aktifleşti. Hem geçmişten gelen köklerimizi geleceğe taşımak hem de medeniyet unsurlarımızın bu önemli öğesini perçinlemek amacıyla Türk Musikisi Devlet Konservatuarı bizim çok önemli" diyerek, kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür etti.

Gecenin açılışında konuşan Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü San. Öğr. Elm. Hakan Tatyüz, "Geçen 25 yıl içerisinde ülke ve dünya kültürüne sanat yolu ile katkıda bulunan, tam donanımlı, iş ve meslek yeterliliğine sahip 'sanatçı' ve "eğitimci' hüviyeti ve sorumluluğu kazanmış birçok mezun vermiş olan konservatuarımız bu süreç içerisinde artan öğrenci ve personel sayısı ile zamana bağlı tecrübe ve deneyimleriyle sürekli ilerlemiş, ülkemizin önemli konservatuarları arasında seçkin bir yer edinmiştir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra Konservatuarın kuruluşun 25. yılı anısına kuruluşta emeği geçenlere Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından plaket takdim edildi.

Gecede Prof. Dr. Coşkun tarafından, eski Rektörler Prof. Dr. İ. Hüseyin Filiz'e, Prof. Dr. Uğur Buget adına Hülya Akkaya'ya, Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu'na, Merhum San. Öğr. Elm. Hamza Çivi adına Abdulrezzak İnal'a, Hasan Celal Güzel'e, Merhum San. Öğr. Elm. Arif Oktay Haznedaroğlu adına eşi Perihan Haznedaroğlu'na, Merhum Nedim Akkaya adına eşi Hülya Akkaya'ya, Yaşar Cıkcıkoğlu'na, Ünal Süzgün'e, Doğan Şerafettinoğlu'na, Prof. Dr. İbrahim Baydar'a, S. Yılmaz Kale'ye, Muhtar Küçükkömürcü'ye ve Abdürrezzak İnal'a plaket takdim edildi.

Plaket takdim töreninden sonra Sanatçı Melihat Gülses tarafından salonu dolduran sanatseverlere eşsiz bir müzik ziyafeti sunuldu. Çocukluk yıllarının Gaziantep'te geçtiğini ve gerek çocukluk yıllarından ve gerekse Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elamanlarıyla uzun yıllara dayalı dostluğunun devam ettiğini belirterek, konservatuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Geceye Kürdilihicazkar peşrevi ile başlayan Melihat Gülses, "Ömrümce o saf aşkını", "Damlalar damla damla", "Seni coşkun suların", "Kuş olup uçsam sevgilinin diyarına" gibi birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Gecenin sonunda Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Sanatçı Melihat Gürses'e ve Saz Topluluğu çalıştırıcısı San. Öğr. Elm. M. Emin Beyazçiçek'e günün anısına hediye ve plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Melihat Gülses'den Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement