Mersin'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Mersin'in Gülnar ilçesi sınırlarında dünden itibaren havadan ve karadan ekiplerin müdahalesini sürdürdüğü orman yangınında 16 saat geride kaldı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü bölgede 4 köy evinin yandığı öğrenildi. Yangın kontrol altına alınamadı ve mücadele sabaha kadar devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla helikopterler ve uçaklar da dahil edilerek yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

17.07.2023 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

MERSİN - Mersin'in Gülnar ilçesi sınırlarında dünden itibaren havadan ve karadan ekiplerin müdahalesini sürdürdüğü orman yangınında 16 saat geride kaldı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü bölgede 4 köy evinin yandığı öğrenildi.

Dün akşam üzeri ilçeye bağlı Kavakoluğu köyü Delikkaya mevkiinde orman yangını çıktı. Yangının yöre sakinleri tarafından haber verilmesi ile bölgeye Mersin Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde hem havadan hem karadan çok sayıda ekip sevk edildi. Hava ve karadan çok sayıda helikopter ve arazözle müdahale edilen yangın rüzgarın etkisi ile kontrol altına alınamadı. Hava kararması ile karadan yapılan söndürme çalışmalarına gece görüşlü helikopterler de katıldı. Toplumsal olaylara müdahale aracı olarak bilinen TOMA'ların da sevk edildiği yangın bölgesinde ekiplerin mücadelesi sabaha kadar sürdü. Köyün üst tarafında yer alan 4 evin yandığı orman yangınının kontrol altına alınması için sabahın ilk ışıkları ile helikopterler ile uçaklar da dahil edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan devam eden müdahalesinin sürdüğü bölgede yangın işçilerinin yoğun mücadelesi sürüyor.

Mersin\'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement