Metro Girişine Dalan Genç Anne: Çok Büyük Vicdan Azabı Çekiyorum - Son Dakika
Güncel

Metro Girişine Dalan Genç Anne: Çok Büyük Vicdan Azabı Çekiyorum

Kartal'da otomobiliyle metro girişine dalıp 2 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Merve Kurt, 6 yıl hapis cezası yedi, mahkemede "Vicdan azabı çekiyorum" dedi.

24.02.2016 13:16  Güncelleme: 14:14

İstanbul Kartal'da kullandığı araçla metro istasyonu girişine dalıp iki kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan iki çocuk annesi Merve Kurt, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

VİRAJI ALAMAYARAK METRO İSTASYONU GİRİŞİNE DALMIŞTI

Korkunç kaza E-5 Yanyol Kartal Hastane-Adliye Metro İstasyonu girişinde 30 Eylül günü meydana gelmişti. 30 yaşındaki Merve Kurt, otomobiliyle virajı alamayarak metro istasyonu girişine dalmıştı. Kazada metro girişinde bulunan Firdevs Isırgan(45) ve Lale Türkmen(27) hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralanmıştı.

3 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Kaza sonrası tutuklanan iki çocuk annesi Merve Kurt hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı.



"HER ŞEY YANIMDA OTURAN KİŞİNİN ANİ DÖN UYARISIYLA OLDU"

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada İstanbul'u bilmediğini söyleyen Kurt, "İki çocuğumu okula bıraktıktan sonra kendi okulunun yolunu bulmaya çalışıyordum. Yolda yaşlı bir adama yol sordum. 'Ben de o yöne gidiyorum' dedi ve aracıma aldım. Sağdan 60 km hızla gidiyordum. Yanımda oturan ve adını bilmediğin kişi aniden 'sağa döneceksin' dedi. Direksiyonu kırdım sonra hava yastığı patladı. Gerisini hatırlamıyorum." ifadelirini kullandı.

"ÇOK BÜYÜK VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM"

Duruşmaya katılan yaralı ve ölenlerin yakınları Merve Kurt'tan şikayetçi oldu. Savcının kaza sırasında sürücünün tam kusurlu olduğunu belirterek verdiği mütalaanın ardından son sözü sorulan Kurt, "Çok büyük vicdan azabı çekiyorum. Ölenlere Allah'tah rahmet diliyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.



8 YIL HAPİS, İYİ HALDEN 6 YIL 8 AYA İNDİ

Mahkeme heyeti Merve Kurt'u, taksirle 2 kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan kusurunun ağırlığına binaen 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 6 yıl 8 aya indirdiği Merve Kurt'un cezasının infazının ardından 3 yıl süreyle ehliyetine el konulmasına da karar verdi.


Metro Girişine Dalan Genç Anne: Çok Büyük Vicdan Azabı Çekiyorum
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Metro Girişine Dalan Genç Anne: Çok Büyük Vicdan Azabı Çekiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ANTİ AKP: İKTİDAR PARTİSİ BAŞKANLIK SEVDASI TEK ADAMLIK SEVDASI SAHTE MEHDİ LİK SEVDASI KENDİ SAHTE HİLAFET DÜZENİNİ KURMA UĞRUNA İLAVETEN YERALTI KAYNAKLARINI YÖNETMEK ADINA RANTİYECİ SİYONİSTLERE İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİNE BİAT EDİP YEMİN İÇMEK SURETİYLE TÜRK MİLLETİNİ ORTADOĞU BATAKLIK İLLETİNDE BOĞARAK TOP YEKÜN ŞEHİT ETMEYE KARARLI GÖRÜNÜYORLAR... 5 21 Yanıtla
  • TC : akpden aldığın haram parayla olacağı budur beter ol pislik 4 17 Yanıtla
  • Mehmet: 2 kişiyi öldürmüş 6 yıl ceza almış adalete bak 11 0 Yanıtla
  • ORTA YOL: VİCDAN AZABI DUYUYORMUŞ TAHLİYESİNİ İSTİYORMUŞ .İYİ HALİNE BAKILARAK CEZASI 3 YILA İNDİRİLMİŞ .VİRAJA KAÇ KİLOMETRE HIZLA GİRMİŞTİKİ BU CİNAYETİ İŞLEDİ .BU CEZAYI VERENLER VARYA AHİRETTE ALLAHIN KENDİLERİ İÇİN BİÇECEĞİ CEZAYA HAZIR OLSUNLAR . 6 0 Yanıtla
  • Elmudo: Hem vicdan azabı cekiyorum de hemde tahliyeni iste hadii ordannn 4 0 Yanıtla
  • Nilo : 6 yıl oh ne güzel iki cana 6yıl hafifletici sebeb şu bu iki seneye kalmaz çıkarsın O canların aileleri sana ne kadar lanetler yağdırıyordur kim bilir Dikkat biraz dikkat Unutma can ve cananlar sizin elinizde 1 1 Yanıtla
  • yokluk: Oda i 1 0 Yanıtla
  • Polat: Adalet mi bu sim di sadece 6 yıl ha 3 kişi oldur 1 0 Yanıtla
  • gökhan ısırgan: Ben gokhan isirgan bumu adalet 2 canim ve yaralananlar bumu 6yil 3te2si 4yila tabir bumu adalet 0 0 Yanıtla

Advertisement