Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, idam cezaları nedeniyle endişelerinin giderek arttığını söyledi.

14.04.2014 16:05  Güncelleme: 16:09

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır'da 26-27 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimlerinin ülkedeki yaşamın bir sonraki aşamasının habercisi olmasını dilediklerini ancak özellikle 528 kişiye verilen idam cezaları nedeniyle endişelerinin giderek arttığını söyledi.

Lüksemburg'da gerçekleştirilen AB Dışişleri Konseyi'ne katılmadan önce basına konuşan Ashton, Mısır'daki seçimlere gözlemci heyeti gönderme konusunda anlaştıklarını belirtti.

Mısır ziyareti sırasında, lojistik nedenlerden dolayı, adaylardan sadece eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştüğünü belirten Ashton, Mısır ile güçlü ortaklık ve Mısır halkının ilerlemesini istediklerini kaydetti.

Ashton, "Seçimlerin Mısır'daki yaşamın bir sonraki aşamasının başlangıcının habercisi olmasını istiyoruz ancak son gelişmeler nedeniyle, özellikle de 500'den fazla kişiye idam cezası verilmesi nedeniyle endişelerimiz artıyor" dedi.

Mısır'da bir araya geldiği yetkililerin bunun bir süreç olduğunu ve cezaların uygulanacağı anlamına gelmediğini vurguladığını belirten Ashton, buna rağmen cezalarla gönderilen sinyalin olumsuz olduğunu dile getirdi. Ashton, temaslarında tutuklanan gazetecilerin ve aktivistlerin durumunu da ele aldığını ifade etti.

Ashton, "Mısır'daki yaşamın bir sonraki aşamasının çok olumlu olacağına inandığını" söyledi. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement