Motosiklet okul servisi oldu İZMİR - Son Dakika
Güncel

Motosiklet okul servisi oldu İZMİR

Motosiklet okul servisi oldu İZMİR

Motosiklet okul servisi oldu İZMİR

30.09.2013 11:38

Motosiklet okul servisi oldu - İZMİR

Motosiklet okul servisi oldu

- İzmir'de yaklaşık 30 köy, mahalle statüsüne geçtiği ve buralara toplu ulaşım hizmeti verildiği için taşımalı eğitim kapsamdan çıkarıldı - Bu köylerdeki çocuklar toplu ulaşım saatlerinin okul saatlerine uymaması nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşayor - Bazı veliler, köylerinden birkaç çocuğu motosikletlerinin sepetinde diğer köydeki okula taşıyor - İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı: "Öğrencilerin eskisi gibi taşınması için yönetmelikle ilgili düzenleme gerekiyor. Bakanlığımız bunun çalışmasını yapıyor"

İZMİR (AA) - Halil Şahin - İzmir'de yaklaşık 30 köy, mahalle statüsüne geçtiği ve buralara toplu ulaşım hizmeti verildiği için taşımalı eğitim kapsamdan çıkarıldı. Bu köylerdeki çocuklar toplu ulaşım saatlerinin okul saatlerine uymaması nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşıyor.

Veliler çocuklarını okula ulaştırmak için çeşitli çözümler üretiyor. Bazı veliler, yakınlarının da çocuklarını alarak 16 kilometre uzaklıktaki köye motosikletle götürüyor.

Bayındır ilçesine bağlı Çamlıbey Köyünün muhtarı Halil İbrahim Özçoban, ilçedeki 13 köyün mahalle statüsünü kazanmasının ardından belediyenin toplu ulaşım seferleri başlattığını, ancak bu seferlerin saatlerinin ve güzergahının öğrencilerin kullanımı için uygun olmadığını savundu. Ailelerin çocuklarını okula kendi imkanlarıyla götürmeye çalıştığını, bazı velilerin komşu çocuklarını da alarak birkaç çocuğu motosiklet sepetinde taşıdığını ifade eden Özçoban, ailelerin bütçesine uygun bir servis talep ettiklerini söyledi.

Bir öğrencinin bu şekilde okula gidip gelmesinin yaklaşık 20 liraya mal olduğunu söyleyen Özçoban, "2-3 çocuğu olan aileler var. Şimdi havalar iyi, motosikletle götüyorlar ama havalar soğuk olduğunda nasıl götürecekler? 16 kilometrelik yol. Servis olmayacaksa köydeki kapalı okula bir öğretmen gönderilsin, çocuklar oraya gitsin" diye konuştu.

-"Sorun statü değişikliği"

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da sorunun köy statüsündeki yerlerin mahalle statüsüne dönüşmesinden kaynaklandığını, taşımalı eğitimle ilgili yönetmelikte "toplu taşıma hizmeti götürülen yerleşim birimleri taşımalı eğitim kapsamına alınamaz" şeklinde hüküm bulunduğunu söyledi.

Belediyelerin otobüs seferlerini çocukların okul saatleriyle paralel düzenlemelerinin çocukları rahatlatacağını kaydeden Bardakcı, şöyle konuştu:

"İzmir'de yaklaşık 30 köy, daha iyi hizmet alma düşüncesiyle statü değişikiğine gitmiş. Burada bin civarında öğrenci var. Eskisi gibi taşımak istiyoruz ancak yönetmelikle ilgili düzenleme gerekiyor. Bakanlığımız bunun çalışmasını yapıyor. Maliye Bakanlığı ile görüşme halindeler. Toplu taşımayı kullanmak için ekonomik düzeyi iyi olmayan ailelere maddi destek sağlanması için kaymakamlarla görüşüyoruz." oruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Motosiklet okul servisi oldu İZMİR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement