Mudanya Belediyesi'ne Mali Bürodan İnceleme - Son Dakika
Güncel

Mudanya Belediyesi'ne Mali Bürodan İnceleme

Mudanya Belediyesi\'ne Mali Bürodan İnceleme

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, AK Partili Mudanya Belediyesi'ne operasyon düzenledi.

24.09.2013 11:24  Güncelleme: 15:19

AK Partili Hasan Aktürk'ün görev yaptığı Mudanya Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine şubat ayında soruşturma başlatıldı.

7 aylık teknik takip ve inceleme sonucu bu sabah Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekiplerince belediyeye binası ile bazı iş yerleri ve evlere baskın düzenlendi. Savcılıktan alınan izinle sabah saatlerinde mesai saati başlangıcı ile Mudanya Belediyesi'ne gelen mali polis ekipleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik İşleri Müdürlüğü'nde bazı evraklarla ilgili inceleme yaptı.

Operasyonun, belediye ihalelerindeki yolsuzluk iddialarına yönelik olduğu ileri sürüldü. Bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu. İddialar arasında rüşvet, zimmet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, zimmet ve evrakta sahtecilik de bulunuyor.

32 KİŞİ GÖZALTINDA

'Rüşvet', 'zimmet', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet', 'İhtilasen zimmet' ve 'Evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla ilgili aralarında Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları K.S. ile H.F.'nin de bulunduğu 11'i belediye görevlisi 32 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında CHP Mudanya İlçe eski Başkan yardımcısı İ.Y.'nin de bulunduğu bildirildi.

Emniyet Mali Büro ekiplerinin Mudanya Belediyesi'ndeki incelemeleri devam ederken, gözaltına alınan şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

"ŞİKAYET EDİLMİŞ OLABİLİR"

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, konu ile alakalı yaptığı açıklamada, bir şikayet neticesinde denetimin yapılabileceğini belirterek, "İlgili incelemeyi yapmak üzere bazı evraklarımızla ilgili talepte bulunuldu. Biz de kendilerine o ilgili evrakları verdik, gerekli incelemeler yapılıp hangi birimleri ilgilendiriyorsa o incelemenin sonunda bir karara varılacak." dedi.

Kendilerinin de konu ile ilgili tam bilgilerinin olmadığının altını çizen Aktürk, "Yapılacak incelemede belediyemizin birimleri ile ilgili herhangi bir aksaklık doğmaması, kimsenin bu konudan dolayı üzülmeyerek, huzur içinde görevine devam etmesini temenni ediyorum. Belediye başkanlığımda benim şu ana kadar ki çalışmalarımda tek düsturum bu oldu. Biz diliyoruz ki yine kurumumuza, kişilere herhangi bir sıkıntıya sebep olacak bir sonuç çıkmamasını diliyoruz. Şu anda diyecek bir şey yok, belli başlı incelenecek evraklar var, onları inceleyip sonra rapor hazırlanacak. Ona göre hareket edilecek. Belki şikayet edilmiş olabilir." şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mudanya Belediyesi'ne Mali Bürodan İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement