Müftü Bayrak: Camiler İslamın Sembolüdür - Son Dakika
Güncel

Müftü Bayrak: Camiler İslamın Sembolüdür

Müftü Bayrak: Camiler İslamın Sembolüdür

Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak, camilerin İslamın sembolü olduğunu belirtirken, "Camiler kardeşlik, barış ve huzur mekanlarıdır" dedi.

13.10.2015 12:27

Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak, camilerin İslamın sembolü olduğunu belirtirken, "Camiler kardeşlik, barış ve huzur mekanlarıdır" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Burdur Müftülüğü tarafından Burdur Öğretmenevi'nde program düzenlendi. Programa, Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, İlim Yayma Cemiyeti Burdur Şube Başkanı Suat Can ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran okunmasıyla başlayan programda sinevizyon gösterimi yapıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Hıdır Bayrak, 12- 18 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın kutlandığını söyledi. Ülkenin karanlık günlerden geçtiğini aktaran Müftü Bayrak, bu ve benzeri günlerin tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

Camilerin İslamın sembolü olduğuna işaret eden Müftü Bayrak, "Camiler kardeşlik, barış ve huzur mekanlarıdır. Camiler İslam şehirleşmesinin en önemli özelliğidir. Camiler toplumsal kararların alındığı yerlerdir. Camiler, Kurtuluş Savaşı'nda bizlerin bir araya geldiği ve bütünleştiği, vatanımızın kurtuluşu için bir araya toplayan güzel yerler ve mekanlardır" dedi.

Müftü Bayrak'ın konuşmasının ardından Vali Hasan Kürklü ve protokol üyeleri tarafından hayırsever iş adamlarına, emekli din görevlileri ve görevinde başarılı olan din görevlilerine plaket verildi. Program tasavvuf musikisi konseriyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müftü Bayrak: Camiler İslamın Sembolüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement